Aiņa Šaicāna atceres pasākums /Es pārnākšu.../

Aiņa Šaicāna atceres pasākums "Es pārnākšu..."
Viļakas pilsētas estrāde, 4. augusts, plkst.19.00


Katrā dzīves jomā ir cilvēki, kas ar savu personību, talantu un darbu ir darījuši lietas, kas nesušas labumu sabiedrībai un darījuši prieku līdzcilvēkiem, bet bieži vien palikuši īsti nenovērtēti. Īpaši tas jāsaka par cilvēkiem, kas darbojas galvenokārt nesavtīgi idejas vārdā, nedomājot par savu publicāti vai īpašo nopelnu izcelšanu sabiedrības acīs. Bieži šādi cilvēki ir tieši tie, kas gluži nemanāmi rada paliekošas vērtības . Pie šādiem cilvēkiem gribas pieskaitīt arī Latgales dziesminieku, grupas ”Leijerkastnieki” vadītāju un sporta entuziastu Aini Šaicānu. Visā Latvijā ir zināmas un joprojām dziedātas daudzas viņa sacerētas dziesmas, kā, piemēram, Meža dziesma, Es pārnākšu, Mārtiņrožu sveikas, u.c. bet svarīgākais, ko var teikt par Aini ir tas, ka viņš mīlēja savu zemi un šo mīlestību apliecināja savos darbos. Nu jau rit septītais gads, kopš A. Šaicāns ir aizgājis mūžībā. 2017. gada vasarā radās doma sarīkot dziesminieka atceres pasākumu. Šī ideja tika realizēta. Dalībai koncertā atsaucās vairāk nekā 75 dalībnieki, kā arī plašs klausītāju loks. Viss notiekošais veidoja īpaši emocionālu gaisotni, kas radīja sākumu pārliecībai, ka šis darbs ir jāturpina.
Šogad A. Šaicāna atceres pasākums “Es pārnākšu” notiks 4. augustā, Viļakas pilsētas estrādē. Tajā skanēs gan vispārzināmās Aiņa sacerētās melodijas, gan arī papildus lielāka uzmanība būs pievērsta dziesmām, kurās Ainis ir paudis savu mīlestību pret dzimto zemi, vietu no kuras nācis. Tā kā šis ir Latvijas simtgades jubilejas gads, tad šī tēma tiek aktualizēta arī sagaidāmajā koncertā. Kā zināms, A. Šaicāna dzimtā puse ir Viļakas novads, tāpēc koncerts "Es pārnākšu" būs arī viņa simboliska atgriešanās dzimtajā vietā.
Koncerta daļā A. Šaicāna dziesmas izpildīs dažādi, vairāk vai mazāk zināmi mākslinieki, kas ir bijušie Aiņa kolēģi, draugi vai vienkārši viņa talanta cienītāji. Tie ir Andris Baltacis, Nikolajs Puzikovs, Aivars Lapšāns, Ginta Zābele, Egons Salmanis, Jānis Ločmelis, Māris Lāpāns, Modris Teilāns, Larisa Kļaviņa, Vilis Cibulis, Marija Maslovska, Saļņevas kapela, Vectilžas deju kopa Viola, Kubulu vokālais ansamblis, u.c. Interesantu papildinājumu koncerta norisē piedāvās arī grupa "Leijerkastnieki", kas speciāli šim gadījumam būs atkal sanākusi kopā un sniegs vairākus priekšnesumus.
Pēc koncerta sekos zaļumballe kopā ar grupām Mani Mākoņi, Unknown Artist, Inga un Normunds, Nikolaju Puzikovu un dj Čivix.
Ieejas maksa iepriekšpārdošanā uz koncertu Eur 4.00, uz zaļumballi Eur 4.00 . Pērkot uz abiem pasākumiem kopā Eur 6.00. Pasākuma dienā katram pasākumam ieejas maksa Eur 5.00. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs, kā arī no 1. jūlija Viļakas KN un Balvu KAC administrācijās. Uz tikšanos.

 
Nav gaidāmo pasākumu