Mencendorfa nama kamermūzikas vakari. NAKTS MŪZIKA.

Klavesīniste Ieva Saliete un traversflautiste Maija Kļaviņa programmā “Nakts mūzika” tiksies ar komponistiem, kuru iedvesmas avots ir nakts klusums – Johanu Gotfrīdu Mītelu un Jakobu Frīdrihu Klainknehtu. Par šo komponistu dzīves gājumu mūzikas leksikonos atradīsiet visai maz, bet viņu radītā mūzika ir dziļi personiska saruna ar sevi, un tā spēj iedvesmot un uzrunāt arī šodien.

Ieva Saliete vienlaikus ir spilgta soliste un iejūtīga kamermūzikas partnere. Klavesīna un vēsturisko taustiņinstrumentu spēli studējusi Freiburgas Mūzikas augstskolā pie Roberta Hilla, papildinājusi zināšanas kamermūzikas un basso continuo jomā Bāzeles Schola CantorumViņas pieredzi mūzikā bagātinājusi sadarbība ar tādiem izciliem partneriem kā Cecilia Bartoli, Simona Kermes, Nuria Rial, Angelika Kirchschlager, Freiburger Barockorchester, Kammerorchester Basel u.c., piedaloties koncertturnejās un ierakstu veidošanā. Ilggadēji partneri kamermūzikā ir Sergio Azollini, Dorothee Oberlinger, Kesselberg Ensemble, Les Passions de l'Ame, kā arī Sinfonietta Rīga mūziķi. Īpaši tuva klavesīnistei ir baltvācu komponista J. G. Mītela mūzika, kas ierakstīta sadarbībā ar Kesselberg Ensemble, kā arī mūsdienu mūzika. Jau vairākus gadus Ieva apvieno ģimenes dzīvi Latgalē ar koncertēšanu augstākās raudzes senās mūzikas vienībās Eiropā, un klavesīna spēles pasniegšanu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā. Ieva Saliete ir Lielās Mūzikas balvas “Par izcilu darbu ansamblī “ 2017. gada laureāte.

Maija Kļaviņa ir viena no aktīvi muzicējošām senās mūzikas cunftes pārtāvēm. Absolvējusi Ilonas Meijas flautas klasi JVLMA un ieguvusi maģistra grādu mūzikā, studijas turpināja Senās mūzikas katedrā pie Kristīnes Stumbures. Maija zināšanas traversflautas spēlē ir papildinājusi pie izciliem pedagogiem - Kristofa Hundgeburta (Berlīne), Pedro Soares (Portu), Lauras Portesorvo (Roma), Dorotejas Zēlas (Minhene) un citiem lieliskiem mūziķiem. Pateicoties apmaiņas programmas studijām Trosingenā, nu jau par savu skolotāju sauc arī Lindi Brunmairu – Tutsu (Linde Brunmayr –Tutz). Papildus koncertos jau dzirdētajai pikolo traversflautai, Trosingenā apguva arī citus traversflautas saimes instrumentus – Hotetēra laika traversflautu un klasicisma flautu. Uzstājoties kopā gan ar baroka orķestri Collegium Musicum Riga Māra Kupča vadībā, gan ar ilggadējo saspēles partneri Gertrudu Jerjomentko un citiem senās mūzikas pāstāvjiem, pērn viņu ievēroja Lielās mūzikas balvas žūrija, un Maija tika nominēta kategorijai “Gada jaunais mākslinieks” un ieguva Skatītāju simpātijas balvu.

 

 

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu