Kinofestivāls OPEN PLACE. Konkursa īsfilmu programma III

Filmas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā un sinhrono tulkojumu latviešu un krievu valodā.

“Kostiks”, režisore Ira Volkova, Krievija, 2017, 28 min.

(Kostik / Костик)

Jaunā gada priekšvakarā pazūd jauns puisis, vārdā Kostiks. Viņa māte un bijusī draudzene, kas burtiski ienīst viena otru, meklē viņu visur. Uzskatot, ka meitene ir viņa pazušanas iemesls, māte liek viņai piedalīties visās meklēšanas operācijās. Viņi izsūta paziņojumus, pārbauda līķus morgā, pārmeklē mežu un nokļūst policijā. Mīlestība pret Kostiku liek sievietēm spert pārdrošus soļus.

Lomās: Jeļena Nesterova, Marina Vasiļjeva, Aleksejs Judņikovs, Olga Sutulova, scenārijs: Marija Ogņeva, operators: Konstantīns Postņikovs, mūzika: Roma Cepeļevs, producente: Marija Antonova, māksliniece: Olga Hļebnikova.

 

“Kleptomamma”, režisore Pola Beka, Vācija, 2017, 10 min.

(Kleptomami / Клептомамы)

Lūsija ir nogurusi būt par perfektu māti. Viņā kūsā dusmas. Kad universālveikala apsargs pārmeklē viņas ratiņus, viņš atrod vairāk, nekā jebkad būtu varējis iedomāties. Filma par mūsdienu mammu dzīves bezjēdzībām.

Lomās: Rozālija Tomasa, Sebastians Švarcs, Monika Ošeka, scenārijs: Pola Beka, Daniels Tomasers, operators: Huans Sarmiento G., mūzika: Johannes Repka, filmu kompānija: a little. film production.

 

“Abu Adnans”, režisore Silvija Le Fanu, Dānija, 2017, 25 min.

(Abu Adnan / Абу Аднан)

Saīds, bēgļu ārsts no Sīrijas, nesen saņēmis uzturēšanās atļauju Dānijā un gatavojas uzsākt jaunu dzīvi laukos kopā ar savu dēlu Adanu. Tajā pašā laikā, kad ir jāapgūst jauna valoda, viņš saskaras ar uzdevumu saglabāt zēna cieņu situācijā, kad Adnana asimilācija, šķiet, notiek nedaudz ātrāk nekā viņa paša.

Lomās: Salims Assi (Saīds), Džihāds  Assi (Adnans), Ādams Brikss (Skolotājs), Mete  Elvanga (Rikke), scenārijs: Silvija Le Fanu, Mads Linds Knudsens, operators: Emīls Ogords, producents: Sūne Vāls, kompānija: 18 Frames

 

“Mani sauc Julita”, režisors Filips Džeržavskis, Polija, 2017, 28 min.

(My Name Is Julita / Меня зовут Джулита)

“Mans vārds ir Julita. Esmu trīsdesmit gadus veca. Pirms vienpadsmit gadiem mana tuvākā ģimene tika nogalināta.” Galvenā varone Julita mēģina pievienoties cietuma mediatoru programmai. Šādā veidā viņa vēsta savu stāstu sieviešu cietumā, zinot, ka viņas māte, kas nevēlas ar viņu sazināties, izcieš sodu tieši tur.

Lomās: Marta Ščisloviča, Aleksandra Koņečna, Janušs Habjors, scenārijs: Filips Džeržavskis, Pjotrs Borkovskis, operators: Ādams Paļenta, montāža: Vojčehs Raveckis juniors,

 

  1. daļas kopējais filmu ilgums – 91 min.

Pārtraukums – 10 min.

  1. daļas kopējais filmu ilgums – 72 min. 14 sek.

 

“Kliedziens”, režisore Toma Stenko, Krievija, 2018, 23 min.

(Scream / Крик)

Serafima ir jauna un skaista meitene, kas dzīvo kopā ar jaunāko brāli Antonu lielā lauku mājā. Ciemos bieži nāk vīrieši, kas viņu “izklaidē” un atstāj viņai naudu. Tātad, kāpēc viņa jūtas, ka krīt arvien zemāk? Kāpēc viņa cieš, kāpēc mazgājas 8 reizes dienā? Kāpēc viņa steidzas atvērt durvis, lai tur redzētu vien tukšumu? Mēs uzzināsim viņas sāpju cēloni ar austrumu flautas duduka skaņu palīdzību.

Lomās: Serafima Krasņikova, Iraklijs Kvirikadze juniors, Konstantīns Konosovs, Mihails Saļins, Irene Muskara, Igors Krasņikovs, Larisa Krasņikova, Maša Jegorova, Filips Krasņikovs, scenārijs: Toma Stenko, operators: Vahtangs Hubutija, producente: Toma Stenko.

 

“Slīkstošais”, režisors Mahdi Flīfels, Dānija, Apvienotā Karaliste, Grieķija, 2017, 15 min.

(A drowning man / Утопающий)

Būdams viens un tālu no mājām, Mazais iet cauri dīvainai pilsētai un meklē iemeslus, lai nodzīvotu līdz vakaram. Plēsēju ieskauts, viņš ir spiests panākt kompromisus tikai, lai izdzīvotu, un viņa trimdas dzīve kļūst vienu dienu garāka.

Lomās: AtefS Alšefi, Džalals Kaniri, Timioss Kukioss, Rībi El-Saleuss, Mounirs Elhatībs, Irene Aggelopulū, scenārijs: Mahdi Flīfels, operators: Vasko Viana, producenti: Signe Birge, Patriks Kembels, Mahdi Flīfels, filmu kompānija:  Nakba Filmworks, Homemade films

 

“Mātes diena”, režisore Kamile Milašiute, Lietuva, 2017, 13 min.

(The Mother’s day / День Матери)

Tuvojas Mātes dienas svinības. Tāpat kā katru gadu, 16 gadus vecais Nerka un viņa draugi plāno zagt ziedus, lai dāvinātu savām mammām, taču šis gads atšķiras. Nerka nav redzējis savu māti jau gadu, tāpēc viņš nolemj viņu atrast. Šis ceļojums aizved viņu uz bagātnieku rajonu, kur atklājas negaidīta patiesība.

Lomās:  Asta Bieliauskaite, Jolanta Dapkunaite, Eldaras Gasimov, scenārijs: Kamile Milašiute, operators: Narvidas Naujalis, mūzika: Kazimieras Cejauskas, producente: Marija Razgute

 

“Pobeda”, režisors Vladislavs Muko, Igaunija, 2017, 21 min. 14 sek.

(A Car Cold Victory / Победа)

Filmas pamatā ir igauņu rakstnieka Ilmara Taskas stāsts. Darbība notiek 40. gadu beigās un vēsta par ziņkārīgu zēnu, kurš vēlas tēva uzmanību, bet nevar to iegūt. Reiz viņš nepakļaujas vecāku brīdinājumiem un satiek svešinieku ar pavisam jaunu automašīnu “Pobeda”, kas apsola viņu iemācīt vadīt mašīnu, bet šai draudzībai ir smagas sekas.

Lomās: Ņikita Sockovs, Aleksandrs Ivaškevičs, Dmitrijs Kosjakovs, Nataļja Murina, scenārijs: Vladislavs Muko, operators: Ermīns Baltais, producente: Diāna Podra.

 

VI starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls “Open Place 2018” Rēzeknē notiek no 15.–19. augustam.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu