Kinofestivāls OPEN PLACE. Konkursa īsfilmu programma II

Filmas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā un sinhrono tulkojumu latviešu un krievu valodā.

“Kur pazūd lietas, kur pazūd cilvēki”, režisore Jore Janavičūte, Lietuva, 2017, 21 min. 30 sek.

(Where things, where people disappear / Где вещи, где пропадают люди)

Negadījums sporta zālē. Simona saprot, ka kāds ir nozadzis viņas rokassomu un automašīnas atslēgas. Donas mierina viņu, sakot, ka tā nekad agrāk nav noticis, un lūdz viņai nekavējoties izsaukt policiju. Kā nekā, daži sporta zāles darbinieki ir daļa no psihiatriskās klīnikas profesionālās programmas. Viņš piedāvā viņu aizvest mājās, un tas ir sākums naktij, kas mainīs viņu abu dzīvi.

Lomās: Justina Nemanīte (Simona), Laurinas Jurgelis (Donas), scenārijs: Jore Janavičūte, Anele Kerpauskaite, operators: Zbigņevs Bartoševičs, producente: Jore Janavičūte, filmu kompānija: Lithuanian Academy of Music&Theatre, Faculty of Theatre&Film.

 

“Nabagi”, režisore Tatjana Astapova, Krievija, 2018, 14 min.

(Poor people/ Бедные люди)

Jaunietis no nabadzīgas ģimenes drīz mirs anomālijas dēļ – dimanta sirds. To uzzinot, radinieki sāk plānot, kā sadalīt akmeni pēc viņa nāves.

Lomās: Nikolajs Ringburgs, Lika Nifontova, Agrippina Steklova, Arsentijs Njankins, Varvara Obodovskaja, scenārijs: Tatjana Astapova, operators: Svetlana Romanova, mūzika: Arsenijs Trofims, producenti: Tatjana Astapova, Dmitrijs Žolobovs.

 

“Āda”, režisore Nensija Kamaldo, Vācija, 2018, 23 min.

(Haut / Haut)

Lijai ir normāla dzīve. Viņa iet uz darbu un rūpējas par savu meitu. Ciemojoties pie vecākiem, viņai tiek atgādināts, ka viņas dzīve nav nemaz tik normāla. Pirms vairākiem gadiem viņa iekļuva smagā autoavārijā, sakropļojot pusi sejas. Lijas satrauktā māte liek viņai atkal justies nedrošai, un viņas izmisums izraisa emocionālu uzliesmojumu.

Lomās: Judīte Noimane (Lija), Andrea Volfa (Karmena), Liza Hofere (Nora), Hartmuts Volle (Orests), Šarlote Zollorse (Anni), Tonijs Kaincs (Filips), Aleksandrs Kohs (Lorencs), Kristīne Baumere (Elza), Alberts Angermeijers (Pircējs), scenārijs: Nensija Kamaldo, operators: Tims Taihmans, producentes: Natālija Holzele, Sandra Holzele, filmu kompānija: Elfenholz Film.

 

“Agrs pavasaris”, režisori Raiens Tolks, Gustavs Bomans Brengords, Igaunija, 2017, 14 min. 30 sek.

(Early spring / Ранняя весна)

Kad 15 gadus vecais Sanders kļūst par upuri gandrīz nāvējošam sliktam jokam, viņam ir jāizlemj, vai mēģināt bēgt no sava sociālā statusa, vai arī pakļauties un pieņemt savu lomu grupā.

Lomās: Sanderss – Džozefs Matiass Metsala, Laura – Katarīna Kilka, Alo – Martens Menniste, Madis – Tēts Tammelāns, Robins – Rauno Gutmans, scenārijs: Gustavs Bomans Brengords, operators: Madis Reimunds, producents: Alvars Reinumegi, filmu kompānija: KUUKULGUR FILM.

 

  1. daļas kopējais filmu ilgums – 72 min. 60 sek.

Pārtraukums – 10 min.

  1. daļas kopējais filmu ilgums – 76 min. 38 sek.

 

“Mamma gulēs”, režisore Vala Omarsdottira, Īslande, 2017, 9 min. 30 sek.

(Mother will sleep / Мама будет спать)

Īsfilma, kas balstās uz Dāvida Stefansona sarakstīto īslandiešu dzejoli. Filma ir par māti un viņas divām meitām. Māte, cīnoties ar grūtībām, cenšas aizsargāt meitas, bet viņas nasta netīši ietekmē māsas.

Lomās: Gudruna Bjarnadottira (Māte), Hera Lind Birgisdottira (Vecākā māsa), Mariona Edda Stefansdottira (Jaunākā māsa), scenārijs: Vala Omarsdottira, operators: Marija Kjartansdottira, mūzika: Biggi Hilmars, prodcenti: Vala Omarsdottira, Helga Dis Halfdanardottira & Haldora Gudjonsdottira.

 

“Off limits”, režisors Aleksandrs Sugaks, Latvija, Dānija, Grieķija, 2018, 22 min. 8 sek.

(Off limits / Off limits)

Piecus gadus pēc notikušā meitene satiek savus izvarotājus. Kāds būs viņas nākamais solis?

Lomās: Marija Djamantidū, Valerio Dalla Ragione, Alehandro De La Vega, Oskars Krūgers, Evi Dukudaki, scenārijs, operators: Aleksandrs Sugaks, producente: Jekaterina Mišina, filmu kompānija: CPH69

 

“Kandžas tecinātāji”, režisors Juho Kuosmanens, Somija, 2017, 15 min.

(Moonshiners / Самогонщики)

Pirmās somu mākslas filmas “Salaviinanpolttajat” ekranizējums. Šīs zaudētās filmas jaunās versijas pamatā ir oriģinālās filmas kopsavilkums. Pirmā somu filma tika uzņemta 1907. gadā, bet diemžēl tā zaudēta uz visiem laikiem. Lai atzīmētu Somijas neatkarības 100. gadadienu, filma tika uzņemta atkārtoti, vadoties pēc dažām mēmā kino tradīcijām: filmēta ar B& W 16 mm filmu un atskaņota ar dzīvo mūziku un trokšņu radītāju. Filmā brālis un māsa manto visas labai dzīvei nepieciešamās lietas: kandžas aparātu un cūku. Sākumā bizness rit veiksmīgi, bet kādu dienu ierodas krāpnieks.

Lomās: Jāna Pānanena, Juha Hurme, Tomi Alatalo, Jarkko Lahti, Aku-Petteri Pahkamaki, scenārijs: Juho Kuosmanens, operators: Jani-Petteri Passi, mūzika: Laura Airola, Mīka Snore, producents: Otto Kulmala, filmu kompānija: Otso Film, Aamu Film Company.

 

“Vislabākā uguņošana”, režisore Aleksandra Terpiņska, Polija, 2017, 30 min.

(The Best Fireworks Ever / Лучший фейерверк навсегда)

Filmas sižets notiek mūsdienu pasaulē vienā no Eiropas pilsētām. Tajā attēlota viena diena trīs draugu dzīvē, kam, saskaroties ar militāru konfliktu savā valstī, ir jāmaina nākotnes plāni.

Lomās: Justīna Vasiļevska, Malvīna Buss, Pjotrs Poļaks, scenārijs: Aleksandra Terpiņska, operators: Mihau Dimeks, montāža: Magdalēna Hovaņska.

 

VI starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls “Open Place 2018” Rēzeknē notiek no 15.–19. augustam.

 
Nav gaidāmo pasākumu