Liepājas mākslas forums: Eva Reitere & Ictus Ensemble. Melnāks par melnu

LIEPĀJAS MĀKSLAS FORUMA ATKLĀŠANAS KONCERTS

Piedalās:

Terēza Dlouhija (Theresa Dlouhy, soprāns)

Eva Reitere (Eva Reiter, viola da gamba)

Toms Povelss (Tom Pauwels, elektriskā un akustiskā ģitāra)

Vai spējat iedomāties pasauli, kurā laikam vairs nav nozīmes un viss izsapņotais var kļūt par realitāti? Tas iespējams ir ļoti naivs jautājums, taču uz mirkli tik vilinošs. Mēs varētu bezgalīgi šūpoties mūzikā, nebūtu ne vakardienas, ne rītdienas, nebūtu šķēršļu starp renesansi un tagadni, starp baroku un romantismu, Daulenda melanholiskā mūzika skanētu līdzās Ganderam, bet Kempiona līdzās Štengla 20. gadsimta Daulenda interpretācijām.. Laiks pašķiras un pagātne notrīs…

Trio izpildītā programma “Liepājas mākslas foruma” atklāšanas koncertā, viegli vijoties caur laikmetīgo un renesanses mūziku, skanēs kā oda melanholijai un melnajām, skaistajām skumjām.

Dzidra balss bez vibrācijas, ģitāras stīgas un Evas Reiteres maigā viola da gamba… viss nedaudz pastiprināts, radot viegli mokošu un reizē apreibinošu miniatūru mozaīku. Īsas, saldsērīgas melodijas, Pērsela stila ostinato, simtiem reižu palēninātas popmūzikas dziesmas un naksnīgas apjausmas…

Programmā: Džona Daulenda (1563-1626), Artura Lavendjēra (19870, Tobiasa Hjūma (1569-1645), Volfganga Miterera (1958), Bernharda Gandera (1969), Tomasa Kempiona (1567-1620), Frančesko Filideja (1973), Stīvena Gudāla (~1650) un Burharda Štengla (1960) skaņdarbi.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=noky3ODA1ZA

Biļetes: sākot no 7,00 eiro  (pasākumam tuvojoties, biļešu cena pieaugs)

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē: Lielais dzintars

Pasākuma biļetēm pieejamas atlaides:

  •         Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  •         Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  •         Grupu biļetes:

10-30 personas – 20%

30 un vairāk personas -25%

Uz Liepājas mākslas foruma notikumiem iespējams iegādāties arī kopbiļeti, kas apmeklētājiem sniedz iespēju par izdevīgāku cenu apmeklēt visu foruma programmu. Ierodoties pasākuma vietā, kopbiļete tiks samainīta pret visu pasākumu kopējo ieejas pasi. Kopbiļetēm atlaides netiek piemērotas.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu