CHVENEBUREBI (Gruzija) un BABKINY VNUKI (Krievija)

Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē 27. maijā izskanēs gruzīnu un krievu tautas mūzikas koncerts, kurā piedalīsies gruzīnu folkloras grupa “Chveneburebi” un krievu tautas mūzikas ansamblis “Babkiny vnuki”. Dienu pirms koncerta abas grupas ar īsām programmām piedalīsies Latgales vēstniecības GORS 5 gadu dzimšanas dienas sadziedāšanās koncertā “Vysi muni gosti beja”, bet svētdienas koncertā izskanēs plašākas grupu koncerprogrammas.

Gruzijas folkloras grupā “Chveneburebi” darbojas 8 dalībnieki, kuri katrs ir no dažādas Gruzijas vietas, ļaujot labāk saglabāt tradicionālo dziedāšanas manieri. Līdzās dziedāšanai visi grupas dalībnieki arī dzied un spēlē tradicionālos gruzīnu tautas instrumentus. “Chveneburebi” regulāri rīko arī folkloras ekspedīcijas un popularizē senās tautasdziesmas.

Plašāk par folkloras grupu: www.chveneburebi.com

Ansamblis “Babkiny vnuki” radies 2010. gadā Brjanskas Valsts lauksaimniecības akadēmijā. Ansambļa vadītājs un solists Vladimirs Latenkovs ir profesionāls mūziķis, kurš specializējies tieši krievu tradicionālajā dziedāšanā. Pārējie ansambļa dalībnieki ir tīrradņi bez muzikālās izglītības, bet izcili jūtoši mūziku un dziesmu dvēseli. Ansamblis aktīvi piedalās Krievijas un starptautiskajos mūzikas festivālos. Ansambļa nosaukuma rašanos apvij kāds skaists stāsts – vienā no ekspedīcijām kāda sieviņa nodziedājusi ekspedīcijas dalībniekiem 200 dziesmas, nododot tālāk savas zināšanas. Kad muzikanti gājuši prom, viņa teikusi: “Tagad jūs esat mani mazbērni, zināt dziesmas un nesiet tās tautā!”.

GORS Kultūras vēstnieku programmas dalībniekiem biļetes ar 10% atlaidi, veicot pirkumu kasēs vai Latgales vēstniecības GORS biļešu sistēmas klienta profilā. Kasēs lūgums uzrādīt karti pirms pirkuma veikšanas.

Ievas lasītāju kluba kartes īpašniekiem dalībniekiem biļetes ar 50% atlaidi, veicot pirkumu Latgales vēstniecības GORS vai "Biļešu paradīze" kasēs. Lūgums uzrādīt karti pirms pirkuma veikšanas.

Bērni līdz 7 gadu vecumam pasākumā var netikt ielaisti. Pusstundu pirms pasākuma sākuma sāk darboties bērnu istaba, kas pieejama bērniem vecumā no trīs līdz septiņiem gadiem. Bērnu istabas apmeklējums ir bez maksas. Pirms tam lūgums pieteikties, zvanot +371 64633303.

 
Nav gaidāmo pasākumu