Latvijas Jaunās mūzikas dienas/ ART-I-SHOCK / Noslēguma koncerts

Festivāla “Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2018” noslēdzošais koncerts ir jauns atklājums! Trio “Art-i-Shock” savā azartiskajā izpildījumā ļaus ieraudzīt dienas gaismu četriem skaņdarbiem, kas tapuši Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas kompozīcijas studentu izdomu pasaulē. Šo jaundarbu autores ir Madara Pētersone, Līva Blūma, Marina Vidmonte un Agita Reķe. Festivāla noslēguma koncerts ir pārbaudīta vērtība, jo savu pienesumu koncerta programmā sarūpējuši latviešu kompozīcijas skolas ražīgie pārstāvji Georgs Pelēcis, Rihards Dubra, Santa Bušs un Santa Ratniece.

Trio “Art-i-šok” sastāvā muzicē čelliste Guna Šnē, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un pianiste Agnese Egliņa. Šī ansambļa izpildījums ir kontrastu, muzikālu eksperimentu un kūsājošas enerģijas pilns. Trio ticis nominēts “Latvijas Lielajai mūzikas balvai” par izcilu sniegumu kamermūzikā. 

Latvijas Komponistu savienības rīkotais festivāls “Latvijas Jaunās mūzikas dienas” notiek jau devīto reizi, un šis ir vienīgais festivāls Latvijā, kas mērķtiecīgi atspoguļo latviešu jauno mūziku visdažādākajos žanros. Nereti šī festivāla ietvaros savu dienas gaismu ierauga daudzi komponistu jaundarbi, kuri uz skatuves turpina skanēt arī citos kultūras pasākumos Latvijā un ārpus tās. 

Vairāk par festivālu: www.muzikasdienas.lv

Visi festivāla koncerti: www.bilesuparadize.lv/muzikasdienas

 
Nav gaidāmo pasākumu