Latvijas Jaunās mūzikas dienas/ AUTORS. SKAŅA. PERSPEKTĪVA. VOLUME II

Festivāla “Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2018” intriģējošākais koncerts veidots kā turpinājums eksperimentālās akadēmiskās latviešu kamermūzikas stāstam. Dažādi kameransambļu sastāvi paver iespēju tembru azartiskai saspēlei un atraisa skaņuraksta pārdrošo skanējumu. Komponisti savā iztēlē aizceļojuši uz pirmsklasicisma laikmetu, iedziļinājušies mūsu folkloras krājumos, ļāvušies meditācijai kalnu virsotnēs vai arī sapņaini lūkojošies liriskā tēlojumā.

Koncerta programmā iekļauti vairāki jaundarbi, kuru autori ir  Anita Mieze, Sabīne Ķezbere, Ieva Klingenberga. Līdzās tiem skanēs arī Anitras Tumševicas, Džekina Pusona, Lauras Gustovskas, Lindas Leimanes, Alekseja Peguševa, Andra Dzenīša, Rutas Paideres un Jāņa Petraškeviča kompozīcijas.

Kupla ir kamermūziķu plejāde, kas ļaus katram skaņdarbam pārtapt par dzīvu, pulsējošu organismu ar savu raksturu. Koncertā piedalās Nadīne Zapacka (flauta), Guntis Kuzma (klarnete), Jurijs Savkins (vijole), Ēriks Kiršfelds (čells), Ivars Bezprozvanovs (čells), Eni Nael (klavesīns, Igaunija), Roksana Tarvide (klavieres) un Guntars Freibergs (sitaminstrumenti).

Latvijas Komponistu savienības rīkotais festivāls “Latvijas Jaunās mūzikas dienas” notiek jau devīto reizi, un šis ir vienīgais festivāls Latvijā, kas mērķtiecīgi atspoguļo latviešu jauno mūziku visdažādākajos žanros. Nereti šī festivāla ietvaros savu dienas gaismu ierauga daudzi komponistu jaundarbi, kuri uz skatuves turpina skanēt arī citos kultūras pasākumos Latvijā un ārpus tās. 

Vairāk par festivālu: www.muzikasdienas.lv

Visi festivāla koncerti: www.bilesuparadize.lv/muzikasdienas

 
Nav gaidāmo pasākumu