Rēzeknes pilsētas teātra Joriks izrāde DIEVS. DABA. DARBS/latviešu trupas izrāde

Annele ir kalpu ģimenes jaunākā atvase, zinātkāra meitene, kura cenšas iederēties pieaugušo pasaulē. Dienu no dienas viņa meklē iespējas būt tuvāk mātei, tēvam, vecmāmiņai un māsai Liziņai, taču darbs tos spītīgi tur gūstā, liekot Annelei justies vientuļai un atstumtai. Katru reizi, kad pastarīte vecākiem kaut ko prasa, vienīgais, ko viņa saņem pretī ir smaga nopūta, kam seko bezpalīdzīgs: ei nu ei, mulķīte. Bet Annele nav nekāda muļķīte, viņa grib zināt un saprast un, ja lielie atbildes nesniedz, tās jāmeklē pašai.

Annas Brigaderes autobiogrāfiskās triloģijas pirmā daļa ‘’Dievs, daba, darbs’’ ir kā piemineklis, autores veltījums ģimenei, kas viņu izaudzinājusi par izcilu Latvijas kultūras personību. Izrādes tapšanas procesā radošā komanda analizēja arī citus Brigaderes darbus, piezīmes, publikācijas, meklējot cēloņus – seku likumsakarības, kas nosaka indivīda izaugsmi un ciešo saikni ar tā radītājiem.

Iestudējums ‘’Dievs. Daba. Darbs’’ ir pieaugšanas stāsts, bērnības atmiņu uzplaiksnījums, kurā bērns, gluži kā tukša papīra lapa, tiecas aizrautīgi pierakstīties līdz pat malām ar prieku, bēdām un visu to, kas viņa pasauli padara tik bagātu un interesantu. Izrādē vienkopus sadzīvo plāna, objektu un ēnu teātra estētika, piešķirot katrai ainai atšķirīgu formu un atmosfēru.

Režija, dramaturģija: Edgars Niklasons

Scenogrāfija: Gints Sippo

Spēlē: Laura Atelsone, Elizabete Bikovska

Mūzika: Kaspars Niklasons

Video: Evita Rusova

Horeogrāfija: Alise Putniņa

Izrāde latviešu valodā

Ieteicamais vecums 14+

 
Nav gaidāmo pasākumu