Starptautiskā džeza seksteta HUNTER - PASHKEVICH - DI BENEDETTO WIND COLLECTIVE koncerts

Trīs izcili solisti – pašmāju slavenība, starptautiski atzītais saksofonists Deniss Pashkevich, kopā ar vienu no labākajiem itāļu trombonistiem Beppe Di Benedetto un afroamerikāņu trompetistu Džeisonu Hanteru (Jason Hunter) - piedāvās klausītājiem gan džeza klasikas skaņdarbus, gan savas oriģinālkompozīcijas.

Šī ir reta iespēja mūsdienās - džezā vienlaicīgi uz skatuves dzirdēt saksofona, trombona  un trompetes kopspēli! Trīs pūšaminstrumentu unikālais skanējums veidojies ilgstošā sadarbībā starp grupas līderiem, radot pilnīgi oriģinālu mūziku, kur savijušās visu trīs komponistu mītnes zemju muzikālās tradīcijas. 

Solistus pavadīs Latvijas šībrīža labākie džeza mūziķi - jaunais, daudzsološas pianists Atis Andersonskontrabasists Andris Grunte un enerģiskais bundzinieks Jānis Jaunalksnis.

____________________

Deniss Pashkevich ir viens no Baltijas valstu vadošajiem džeza mūziķiem pēdējo 20 gadu laikā, kā arī viens no retajiem Latvijas mūziķiem, kurš pastāvīgi koncertē ārpus valsts un ir starptautiski atzīts mākslinieks. Deniss Pashkevich ir PMauriat , Theo WanneMarca Reeds un Tittman saxophone oficiālais Endorsement Artist titula nesējs starptautiskajā ārēnā. Deniss arī ir viens no retajiem savas paaudzes džeza mūziķiem, kurš ir saņēmis starptautisku atzinību un ir ierindots Eiropas džeza mūzikas vēsturē  kā viens no sava unikāla stila pamatlicējiem Latvijā (EUJazz Tree).
Vairāk par Deniss Pashkevich: www.denisspashkevich.com

Beppe Di Benedetto ir itāļu džeza trombonists, komponists un aranžētājs un ieguvis klausītāju vairākkārtēju atzinību prestižā džeza izdevuma Jazzit nominācijās JazzitAwards  kategorijā “10 labākie itāļu trombonisti”: JazzitAwards 2011, JazzitAwards 2013, JazzitAwards 2014, JazzitAwards 2015.
Savā muzikālajā karjerā Beppe ir spēlējis ar tādiem ievērojamiem mūziķiem kā Eumir Deotado, Solomon Burke, Bob Mintzer, Burt Bacharach, Paul Anka, Mario Biondi, Dee Dee Bridgewater, Hengel Gualdi, Jovanotti, Antonella Ruggiero, Fabrizio Bosso, Lorenzo Tucci, Daniele Scannapieco, Claudio Filippini, Andrea Tofanelli, Michael Rosen, Mark Harris, Luca Mannutza, Tullio De Piscopo un daudziem citiem.
Vairāk par Beppe Di Benedetto: www.beppedibenedeto.net

Džeisons Hanters (Jason Hunter) ir amerikāņu trompetists, aranžētājs un komponists no Kalifornijas pilsētas Losandželosas. Pēc mūzikas studijām koledžās Fullerton College un Berklee College tādu izcilu džeza meistaru kā Mark Whitfield, Ralph Peterson un Tiger Okoshi vadībā Džeisons ir koncertējis visā pasaulē dažādu projektu sastāvos gan kā līderis, gan kā “sideman”. Hanteram ir raksturīgs muzikālais stils, kas  apvieno viņa Rietumu krasta džeza saknes ar mūsdienu džeza radošumu.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu