ZIEMASSVĒTKI CAURI GADSIMTIEM - Ziemassvētku koncerts / Endija Rezgale

Ziemassvētki ir prieka, pateicības un dāvinašanas laiks, kurā mūzikas burvība spēj radīt svētku sajūtas katra cilvēka sirdī. 

Lirisikās eņģeļa balss īpašniece soprāns Endija Rezgale ir sarūpējusi īpašu muzikālu dāvanu Latvijas dievnamos jaunajā koncertprogrammā Ziemassvētki cauri gadsimtiem. Endija iepriekšējos gados savus klausītājus priecēja  Ziemassvētku koncertprogrammās Pieskaries brīnumam  un Ar sirdi eņģeļa plaukstā. Studiju laikā dzīves ceļš Endiju aizveda uz Dienvidāfrikas republiku, kur ar savu maigo un skaisto soprāna balsi viņa sildīja dienvidāfrikāņu sirdis. Atgriežoties dzimtenē, viņa ir uzstājusies solo koncertu sērijā Rīgas Doma katedrālē un turpina koncertēt arī Dienvidāfrikā. 

Šogad dziedātāja jauno koncertprogrammu saviem klausītājiem ir sagatavojusi kopā ar trim jaunām un talantīgām mūziķēm: ērģelnieci Janu Zariņu no Sanktpēterburgas, kura aktīvi darbojas Latvijas baznīcu koncertdzīvē, gan kā soliste, gan dažādu ansambļu sastāvos;  vijolnieci Līvu Tomiņu, starptautisko konkursu laureāti  Šveicē, Vācijā, Čehijā un Vidzemes kamerorķestra dalībnieci; flautisti Elzu Bleikšu starptautiso konkursu godalgoto vietu ieguvēju un Minhenes Jauniešu Filharmonijas orķestra dalībnieci.  

Koncertā dzirdēsiet pasaulē iemīļoto komponistu ārijas un Ziemassvētku korāļus. Skanēs arī K. Sensāna Ave Maria, Ā. Č. Ādamsa Ak, svētā nakts, G. F. Hendeļa Ombra mai fu, C. Franka Panis Angelicus u.c. 

 
Nav gaidāmo pasākumu