KARDIJAKS

Diriģents Vello Pehns

Režisors Vilpu Kiljunens

Scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Kimmo Viskari

Gaismu mākslinieks Antons Kulagins

 

Spoža kriminālopera! 1. martā Paula Hindemita “Kardijaks” noslēgs Igaunijas Nacionālās operas viesizrādes Rīgā. Pie diriģenta pults Rīgā būs Igaunijas Nacionālās operas galvenais diriģents Vello Pehns, lomās – Rauno Elps, Heli Veskus, Helena Lepalāna un citi.

  1. gadā sarakstītā opera ir Paula Hindemita veiksmīgākais skatuves darbs. Tās librets ir balstīts Ernsta Teodora Hofmaņa stāstā “Magdalēna fon Skideri”, kas ir viens no pirmajiem kriminālžanra paraugiem pasaules literatūrā. Operas galvenais varonis ir zeltkalis Kardijaks, kurš rada brīnišķīgas lietas. Būdams apsēsts ar saviem darinājumiem, viņš cenšas tos atgūt jebkādiem līdzekļiem – pat zogot un slepkavojot. Operas sižets vijas ap dilemmu, vai atklāt sabiedrībai, ka slepkava, kas iedzinis bailēs visu pilsētu, ir viņu iemīļotais mākslinieks...

Iestudējumu veidojis Latvijas skatītājiem pazīstamais somu režisors Vilpu Kiljunens, kurš saka: “Paula Hindemita “Kardijaks” ir vairāk nekā kriminālstāsts. Tas ir stāsts par cilvēka prāta nemainīgo spēku, kaislībām un nāves alkām. Šo operu īpaši fantastisku, spēcīgu un dramatisku padara ne tikai mūzika, bet arī stāsta intensitāte, kas vijas cauri visai operai.”

 
Nav gaidāmo pasākumu