SNATAM KAUR. Sacred Chant Concert

SNATAM KAUR “LIGHT OF THE BELOVED” TŪRE RĪGĀ – SAVIĻŅOJOŠA MEDITATĪVĀS MŪZIKAS PIEREDZE

31. martā Rīgas Kongresu namā tūres “Light of the Beloved” ietvaros ar meditatīvu noskaņu pilnu koncertu viesosies slavenā sakrālās mūzikas izpildītāja Snatam Kaur.

Snatam Kaur ir amerikāņu dziedātāja, miera aktīviste un autore, kura ir audzināta sikhu un kundalinī jogas tradīcijā. Viņai ir apbrīnojamas spējas transformēt tradicionālos Indijas sikhu dziedājumus laikmetīgos skaņdarbos, kuri šķiet pievilcīgi mūsdienu klausītājam, taču reizē arī glabā senu gudrību un ikvienā dvēselē atmodina senas ilgas pēc garīguma.

“Light of the Beloved” tūre veidota ar domu nest Snatamas priekpilno, pacilājošo mūziku plašam klausītāju lokam – koncertā būs baudāmas gan pavisam jaunas muzikālas kompozīcijas, gan arī jau viņas klausītājiem iemīļotas dziesmas no Snatamas bagātīgā skaņdarbu krājuma – daudzi no tiem ir atzīti par pasaules garīgās mūzikas klasiku.

Snatam Kaur ieraksti Prem, Grace, Anand, Liberation’s Door, un Light of the Naam, ir laikam pāri stāvoši un valdzina ar kompozīcijām, kurās tradicionālas svētās mantras un muzikālas brīvības plašums ļauj kopā saplūst austrumiem un rietumiem, nesot iedvesmu un dziļu miera izjūtu klausītājiem visa pasaulē, taču pats labākais veids, kā pieredzēt Snatam Kaur mūziku, viņas sirdssiltumu un gudrību ir pieredzot to klātienē.

Snatam Kaur vairāk kā 30 gadus ir pavadījusi mācoties līdzās savam garīgajam skolotājam Yogi Bhajan un apguvusi Naad jogas dziļāko būtību – Naad ir jogas veids, kurš koncentrējas uz garīguma kopšanu caur skaņu. Būtisks elements Naad praktizēšanas pamatā un Snatam Kaur mūzikā ir miera un dziedinošu mirkļu pieredze, kas padara viņas mūziku saistošu un pieejamu cilvēkiem ar visdažādāko dzīves gājumu.

“Koncerts ir īpaši veidots, lai atmodinātu cilvēkus mantras spēkam, lai viņi mantras iemīļotu un pieredzētu tās to tīrākajā veidolā,” stāsta Snatam Kaur, “Šajos koncertos mans mērķis ir izveidot ar klausītājiem personisku kontaktu, lai dotu viņiem gaišuma un mīlestības sajūtu. Tas ir nozīmīgi īpaši šobrīd – laikā, kad pārdzīvojam sarežģītu politisko klimatu un risinām izaicinājumus, kurus mums met klimata pārmaiņas dabā. Es zinu pati no savas pieredzes – šādos apstākļos kopīga mantras dziedāšana ir ļoti dziedējoša un spēcinoša, lai pārvarētu stresu, spriedzi un gluži vienkārši to sajūtu, kad jūtamies pārņemti ar savām problēmām un neredzam tām galu. Man šķiet, ka mūsdienās šīs sajūtas bieži traucē ikkatru no mums. Koncerts ir veids kā cilvēkiem atnākt un sameklēt sevī atkal no jauna to dziedējošo miera sajūtu.”

Snatam Kaur ar savu ierakstu, koncertu un nodarbību palīdzību ir dalījusies savā meditācijas, Naad un Kundalinī jogas pieredzē jau 20 gadus, pildot savu personīgo apņemšanos – dot katram cilvēkam nepieciešamos instrumentus, ar kuru palīdzību sasniegt iekšēju mieru ikdienā.

Snatam Kaur vokāla skaistums un tīrība nāk ne tikai no viņas neizsmeļamā muzikālā talanta – tie ir audiāli atspīdumi nelokāmai padevībai garīgajām vērtībām un nepagurstošai kalpošanai visam cilvēcīgajam, kas sevī iekļauj gan nabadzīgo pabarošanu viņas pašas mājās Ņūhempšīrā, gan palīdzību zemestrīcē cietušajiem Nepālā, kā arī palīdzīgas rokas sniegšanu Sīrijas bēgļiem Grieķijā. Arī šī žēlsirdība, kas pasvītrota ar pašas padarītiem darbiem, ir būtiska klātbūtne viņas dziedājumos.

Snatam Kaur koncerta intīmā un personiskā pieredze ir tiešākais un iedarbīgākais veids, kā sildīties viņas muzikālajā sniegumā. Biļetes uz Snatam Kaur 31. marta “Light of the Beloved” tūres koncertu jau pieejemas Biļešu paradīzes kasēs, to cena no 25 EUR. Snatam Kaur koncerts Rīgā ir vienīgā viesošanās Latvijā, tādēļ lūdzam biļetes iegādāties savlaicīgi – biļešu skaits ir ierobežots.

Bērniem līdz 5 gadu vecumam neaizņemot atsevišķu sēdvietu ieeja bez maksas.

 
Nav gaidāmo pasākumu