17.starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls. Hofkapelle Munchen (baroka orķestris, Vācija)

Ansamblis Hofkapelle München  šobrīd tiek uzskatīts par mūzikas vēsturiskās atskaņošanas prakses līderi Vācijas dienvidu daļā. Kopš tā pārveidošanas 2009. gadā pazīstamā baroka vijolnieka un diriģenta Ridigera Lotera (Rüdiger Lotter) vadībā kolektīvs Hofkapelle München  ir ieguvis lielisku reputāciju. Laikraksts Süddeutsche Zeitung 2013. gadā rakstīja: „Gribētos ierindot Loteru un viņa Hofkapelle München  starp vislabākajiem ansambļiem, kas specializējas agrīnajā mūzikā, taču Hofkapelle krasi izceltos to vidū ar savu izcilo koncentrēšanos un burtiski apmātībai līdzīgo muzicēšanas prieku.”
Hofkapelle München  uzstājas kopā ar tādiem viesmāksliniekiem kā Reinhards Gobels, Alessandro de Marči, Doroteja Oberlingere, Hille Perla, Kristiane Karga un Lorenss Zazzo. Orķestris sadarbojas arī ar zēnu kori Tolzer Knabenchor un Bavārijas Radio kori.
Viens no virzieniem, kurā kolektīvs strādā, ir Bavārijas bagātā muzikālā pagātne. Līdz 2013. gadam Hofkapelle regulāri sadarbojās arī ar Augusta Everdinga Bavārijas Teātra akadēmiju, izvēloties skaņdarbus repertuāram un producējot 17. un 18. gadsimta operas. Spilgts šīs sadarbības paraugs bija 2011. gadā uzvestā Johana Ādolfa Hases opera „Didone abandonata”, kuru diriģēja Mihaels Hofsteters. Lielus panākumus guva arī 2013. gadā uzvestā Simona Maira (Symon Mayr) opera „Adelasia ed Aleramo” diriģenta Andreasa Speringa vadībā. „Hofkapelle München  atskaņo operu ar oriģinālajiem instrumentiem pasakaini augstā līmenī,” teikts Der Donaukurier apskatnieka recenzijā.
2012. gadā, sadarbībā ar kontrtenoru Valeru Sabadusu (Valer Sabadus) orķestris saņēma Vācijas Ierakstu kritiķu balvu par kompaktdisku „Hasse reloaded”. Tam sekoja nākošais veiksmīgais ieraksts -  Baha „Seši Brandenburgas koncerti” 2013. gadā.  Savukārt 2014. gadā Hofkapelle München  kopā ar Valeru Sabadusu ierakstīja viņa jauno solo albumu „Le belle immagini” diriģenta Alessandro de Marči vadībā. Šis kompaktdisks ieguva Echo Klassik 2015 apbalvojumu. 2015. gada septembrī iznāca kompaktdisks „Angel Devil Priest” ar komponistu Lokatelli (Locatelli), Leklēra (Leclair) un Vivaldi koncertiem, kurā solo partijas spēlē armēņu izcelsmes franču vijolniece Šušana Siranosjana (Chouchane Siranossian) pārmaiņus ar Ridigeru Loteru.

 
Nav gaidāmo pasākumu