Teātra izrāde /Daniela noslēpumi/

Muzikālā izrāde "DANIELA NOSLĒPUMI"

Muzikālā izrāde „Daniela noslēpumi” balstās stāstā, kas atrodams Bībelē, vienā no vecākajām pasaules grāmatām, aizvedot skatītāju aptuveni 2500 gadu senā vēsturē uz Babilonijas impēriju, tās varas virsotnēm, krišanu un Medo-Persijas impērijas laiku.

Kāds ļoti neparasts vēstures personāžs vārdā Daniels kopā ar saviem 3 draugiem nonāk Babilonijas galmā, kur piedzīvo ne vienu vien savādu notikumu, kā padomnieki risinot ambiciozu ķēniņu dzīves sarežģījumus – aizmirstu, satraucošu sapni, vēlmi pēc visu pielūgsmes, mistisku ziņojumu atšifrēšanu un muļķīgi izdota likuma sekas. Darbība noris dažādās vietās, sākot no draugu guļamistabām līdz grandiozu dzīru zālēm un - pat uguns ceplim.

Daniela un viņa laikabiedru dzīve ir stāsts par uzticību un uzticamību, iedvesmojošu drošsirdību un patiesības meklējumiem. Bet cik daudz pārsteidzoša senajā stāstā var atklāt par mūsdienām!

Izrāde īpaši saistoša šķitīs tiem, kam interesē vēsture, būs iespēja atklāt kādu jaunu, bet aizraujošu skatījumu un – ielūkoties kādā noslēpumā. Protams, arī kristiešiem un citiem, kam savukārt interesē Bībele un tās vēsturiskie stāsti, kā arī jebkuram, kam darbadienas vakarā gribas mazliet pasmaidīt un pasmieties, mazliet pabaudīt skaistu mūziku un aktiermākslu, padomāt un sajust, izzināt un paceļot laikā. 

Izrādi veido teātra biedrība „Mūsu ēras sākumā”, kas darbojas no 2014. gada, lai gan radošā komanda izrādes gatavo jau no 2010. gada. Izrādē piedalās 24 aktieri – talantīgi jaunieši no dažādām Latvijas pilsētām, kā Rīga, Cēsis, Talsi, Dobele un Madona. Klātbūtnes efektu un māksliniecisko baudījumu palīdz gūt krāšņi tērpi, scenogrāfija, kā arī dejas un mūzika – divarpus stundu garajā izrādē skan 12 dziesmas.

Pirmizrāde notika brīvā dabā kristīgo skautu biedrības „Ceļa meklētāji” nometnē jūlijā vairāk nekā 600 dalībnieku acīm, taču 2017. gada septembrī un oktorbī notika izrādes tūre, apceļojot septiņas Latvijas pilsētas - Lubānu, Valmieru, Ogri, Dobeli, Talsus, Liepāju un Rīgu. Izrādi kopā ir noskatījušies vairak nekā 3000 skatītāju un pēc lielā pieprasījuma izrādei tiek uzvestas divas papildu izrādes Rīgā un Cēsīs.

Gaidīsim Tevi izrādē!
"Daniela noslēpumi", radošā komanda.

 
Nav gaidāmo pasākumu