Māra Briežkalna kvintets

Šogad mūzika Mazajā Mežotnes pilī atsāks skanēt 23. aprīlī, mājīgajā koncertzālē Lielupes krastā kopā ar Māra Briežkalna kvintetu svinot pavasari, Starptautisko džeza dienu un kvinteta jaunā albuma Latgalian Evergreens izdošanu. Koncerts būs programmas Latgalian Evergereens pirmatskaņojums Latvijā.

«Albums Latgalian Evergreens nāca klajā februāra beigās, un ir jau pieejams straumēšanas platformās. Vienu skaņdarbu nospēlējām Boņuka balvu pasniegšanas pasākumā Latgales Gorā,» stāsta tā producents un izdevējs, ilggadējais džeza bundzienieks Māris Briežkalns. Jauno albumu viņš ierakstījis ar savu kvintetu, muzicējot kopā ar Viktoru Ritovu (klavieres), Kristapu Lubovu (saksofons), Raimondu Macatu (taustiņinstrumenti, mutes harmonikas) un Pēteri Liepiņu (bass). Koncertā Mazajā Mežotnes pilī kvinteta sastāvā spēlēs basists Andris Grunte. Ieraksta un koncertprogrammas īpašā viešņa ir tautas dziedātāja Biruta Ozoliņa – mūziķe ar radošu pieeju folkloras un džeza vokāla apvienošanā. 

«Projekts dzima mūsu koncertbraucienā 2021. gadā uz ASV. Viesojāmies  Teksasā pie kultūras mecenāta un Latvijas Goda konsula Pītera Ragauša. Viņam ļoti patika mūsu 2005. gada albums Latvian Evergreens, un viņš rosināja radīt līdzīgu programmu, izmantojot Latgales muzikālo mantojumu.»

 
Nav gaidāmo pasākumu