Japāņu viduslaiku farss KJOGENSTĀSTI

PAR KO GAN SMĒJĀS SENAJĀ JAPĀNĀ??? īsās farsa epizodēs - stāstos jeb anekdotēs  to redzēsim , "Ik katrā no tiem ir kas pārlaicīgs, un šķiet piedzīvojams arī mūslaikos" -  UĢIS NASTEVIČS (japānu kultūras zinātājs) -

2018. gada Tartu universitātes režisora Kaleva Kudu un JST režisores Astras Kacenas kopdarbs - Latvijas simtgadē pirmo reizi latviešu valodā iztulkoti un iestudēti japāņu viduslaiku komēdijas KJOGEN teksti.

Izrāde pirms pandēmijas laikā rādīta festivālos "Baltijas Rampa"( LV), "Theatre Kloster"( LT), Latvijas Amatierteātru salidojumā Alūksnē. Atjaunota, papildināta ar muzikālo partitūru, ko radījis Aleksandrs Tomass Matjūsons - izrāde ieguvusi savu renesansi 2022. gada septembrī starptautiskos festivālos "Soli pa solim "Rēzeknē un "Plats solis" Stohomā.

" šis!! īsta japāņu viduslaiku komēdija - ar tik vienkāršu, neapstrādātu humoru, ka atgādina, ka pasaulē ir par ko smieties, ne tikai citam par citu. (vienreiz jau redzēju, un pilnīgi nopietni man liekas, ka tas ir japānīgi autentiskākais darbs, ko esmu redzējusi šajos platuma grādos un ar vietējiem aktieriem)" - mākslas apskatniece Santa Remmere.

 
Nav gaidāmo pasākumu