Fransisa Pulenka KONCERTS un Gabriela Forē REKVIĒMS

Piedalās:
Laura Grecka (mecosoprāns)
Rihards Mačanovskis (baritons)
Aigars Reinis (ērģeles)
Ventspils Kamerorķestris
Jauktais koris “Ventspils”
Diriģents Aigars Meri
Koncertu vada Liene Jakovļeva

Programmā:

  • Fransiss Pulenks. KONCERTS (1938)
  • Gabriels Forē. REKVIĒMS / Pirmā redakcija (1888) solistiem, jauktajam korim, stīgu instrumentu orķestrim, arfai, timpāniem un ērģelēm. 

Fransiss Pulenks par KONCERTU: 
"...koncerts ir gandrīz pabeigts. Tā sacerēšana man radīja daudz nepatikšanu, bet es ceru, ka tāds, kāds viņš ir, tas jums iepatiksies. Tas nav vieglprātīgais Koncerts divām klavierēm, tas drīzāk ir mans ceļš uz klosteri..."
"...koncerts ir robežšķirtne starp laicīgo un reliģisko mūziku.Tas nav liturģisks koncerts, bet ierobežojot orķestra sastāvu  - tikai stīgu orķestris un timpāni - es darīju visu, lai tas varētu skanēt baznīcā."

 
Gabriels Forē par REKVIĒMU
“ [..] runā, ka mans REKVIĒMS neatspoguļo bijību un baisas priekšnojautas nāves un iznīcības priekšā. Kāds pat to nosaucis par “nāves šūpļa dziesmu”. Tomēr tieši tāda ir mana izpratne par nāvi, tā mūs atpestī no šīs zemes rūpēm un likstām. Tā sniedz cerību uz mūžīgu dzīvošanu citā – laimes pilnā pasaulē..”
 
Organizē SIA „Kurzemes filharmonija”. Pasākumu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

 
Nav gaidāmo pasākumu