Italian Opera Fest

Koncerts veltīts vienas no slavenākajām un ievērojamākajām 20. gadsimta operdīvām - Marijas Kallas 100.gadu jubilejai. Unikālā balss, iespaidīgā bel canto tehnika un izcils dramatisks talants padarīja Mariju Kallasu par pasaules operas skatuves lielāko zvaigzni, dēvētu par "Dievieti" (La Divina). 
Koncerta programmas pirmajā daļā tiek iekļauti fragmenti no itāļu komponistu operām: Džakomo Pučīni  “Bohēma”, “Bezdelīga” un “Madama Butterfly”, Gaetāno Doniceti “Mīlas dzēriens” un “Linda di Šamunī”, kā arī no Vinčenco Belīni “Norma”,  Verdi “Traviata”, Pučīni “Toska” operām, kurās slavenās dziedātājas lomu interpretācija arī mūsdienās tiek uzskatīta par vienu no labākajām. 
Otrajā daļā skanēs vieglāka žanra mūzika: ārijas un duēti no Lehāra un Štrausa operetēm, itāļu un spāņu dziesmas. 

Koncerta dalībnieki: 
Marina Načkebija – Gruzijas izcelsmes spožs soprāns.  Vairāku starptautisku konkursu laureāte, tai skaitā: Monseratas Kabaļe konkursā (2012.g.), Lučiano Pavarotti  (2012.g.), Renatas Tebaldi (2013.g.), gran-prix vokālās kamermūzikas starptautiskajā konkursā “Euterpe”. 2014. gadā Marina kļuvusi par laureāti “Paris Opera Awards”. Viņas sniegumu publika baudīja Itālijas labākajos teātros: "Reggio" teātrī Parmā, "Teatro Municipale" Piacenzā, "Masimo Bellini" teātrī Katānijā, "La Scala" teātrī Milānā. Pastāvīgi dzīvo Itālijā.
Kopā ar dziedātāju atbrauks koncertmeistars, ar kuru Marinai ir veiksmīga sadarbība: Maestro Frančesko Barbadželata (Francesco Barbagelata), kurš kopš 2016.gada ir Pučīni festivāla dibinājuma muzikālais skatuves direktors, Operdziedātāju Augstākās specializācijas akadēmijas profesors un koncertmeistars Pucīni repertuārā, Sienas institūta un Lukas L.Bokerīni  institūta Augstāko mūzikas kursu profesors, kā arī Melnkalnes Nacionālā Teātra koncertmeistars un diriģents.
Kopā ar Marinu radošā sadarbībā uzstāsies arī divi Latvijas dziedātāji, publikas iecienītie koncertu mākslinieki: Olga Barišmane (soprāns) un Jevgenijs Igans (tenors):
Jevgeņijs Igans (tenors)
Vokālu mākslu apguvis pie Rīgas Operetes teātra solista Nikolaja Bočkuna, pilnveidojies to pie izcila lietuviešu operdziedātāja, prof.Virgīlija Noreikas un Maskavas P. Čaikovska konservatorijas profesora Zuraba Sotkilavas. Tam sekoja ar panākumiem izpildītas lomas N.Zagurska Irkutskas apgabala Muzikālajā teātrī un Irkutskas apgabala filharmonijā. Līdz 2019.g. Karēlijas republikas Muzikālā teātra viesmākslinieks. Izpildītās lomas ir attiecināmās pie tenora sapņu lomām:  Alfreds (Dž.Verdi “Traviata”), Mantujas hercogs (Dž.Verdi “Rigoletto”), Ļenskijs (P.Čaikovska “Jevgeņijs Oņegins”), Alfreds (J.Štrauss “Sikspārnis”), Turiddu (P.Maskaņi “Zemnieku gods”), Likovs (N.Rimska-Korsakova “Cāra līgava”). Jevgeņijs ir ļoti plaša repertuāra mākslinieks, kuram lieliski padodas ne tikai opermūzika, bet arī pasaules popdziesmas, roks un retro.
Olga Barišmane (soprāns)
Vokālu mākslu apguvusi pie Latvijas Mūzikas akadēmijas profesores Jevgenijas Tomgorovas un J.Mediņa mūzikas koledžas vokālās pedagoģes, JVLMA pieaicinātās docētājas N.Kozlovas.  2010.g. Starptautiskā konkursa "Torneo Internazionale di Musica"  (Parma, Itālija) fināliste (“operdziedāšana”), 2013.g. starptautiskā konkursa “Romansiada bez robežām” laureāte (Maskava, Krievija), 2014.g. konkursa “Ineses Galantes talanti” fināliste. 2006.,2019.gada  Somijas IRR/TV televīzijas projektu pieaicināta soliste. Slāvu kultūras festivālu dalībniece: 2011., 2014., 2018, 2019g.- “Krievu kultūras dienas” , 2020.-2023. “Slāvu vainags”; Starptautiskā operas festivāla “Baikala elpa” (Irkutska, Krievija) 2018.g.dalībniece, ikgadēja garīgās mūzikas kultūras notikuma “Baznīcu nakts”dalībniece. Sadarbībā ar diriģentu Ilmāru Lapiņu piedalījās opermūzikas koncertos Krievijā un Serbijā. 

 
Nav gaidāmo pasākumu