KINO /Ditas Rietumas kino izlase | VAIRĀK NEKĀ JEBKAD

Vairāk nekā jebkad
Režisore Emīlija Atefa
Lomās Vikija Krīpsa, Gaspars Uljēls

Franču melodrāmai Vairāk nekā jebkad vajadzēja būt vienai no 54 filmām talantīgā, populārā Francijas aktiera Gaspara Uljēla filmām un lomām. Diemžēl tā kļuva par aktiera mūža pēdējo darbu. Viņa dzīve traģiski aprāvās slēpošanas kūrortā, Alpos 2022.gada janvārī. Uljēlam bija 37 gadi un savas paaudzes, iespējams, nozīmīgākā Francijas aktiera statuss. Savā pēdējā darbā, kura pirmizrāde notika pērnā gada Kannu kinofestivālā, Uljēls strādājis kopā ar populāro aktrisi Vikiju Krīpsu (Korste). 
Filmas Vairāk nekā jebkad galvenie varoņi ir pāris – Helēna un Matjē. Viņu harmonisko kopdzīvi satricina Helēnas slimība un viņas lēmums doties uz Norvēģiju, lai satiktu internetā uzieta bloga autoru.
Filmas Vairāk nekā jebkad režisores Emīlijas Atefas rokrakstam raksturīgs niansēts, iejūtīgs stils un melodramatisms. Iepriekš Cēsīs esam skatījušies Emīlijas Atefas filmu Trīs dienas Kiberonā (2018), kas bija veltīta franču aktrisei Romijai Šneidere. Filmu  Vairāk nekā jebkad vācu režisore Emīlija Atefa ir uzņēmusi Francijā.

 

Pirms filmas Ditas Rietumas ievadvārdi.

Biļetes cenā ietilpst glāze vīna.

Projektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai.

 
Nav gaidāmo pasākumu