Koncertprogramma “Tālie krasti” I R. Celms un M. Žilinskis Jaunmoku pilī

Koncertprogramma “Tālie krasti” I R. Celms un M. Žilinskis Jaunmoku pilī

29. oktobrī plkst. 18.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē notiks jaunā un talantīgā Latvijas Nacionālā teātra aktiera Raimonda Celma un daudzsološā komponista, pianista Matīsa Žilinska koncertprogramma "Tālie krasti"*.

Koncertprogrammas iedvesmas avots ir iemīļotā latviešu dzejnieka Viļa Plūdoņa romantiski tēlainā dzeja. Uz skatuves divi šarmanti un harizmātiski mākslinieki, kuri jutekliskā gaisotnē izdzīvos stāstus par mīlestību, dabu, draudzību, bohēmisko pirmskara Latvijas radošo personību dzīves kāri un baudu. Balss, dzeja, dziesma, klavierspēle, tēlaina improvizācija ļaus uz brīdi nonākt kādā 1934. gada Vecrīgas dūmakām apvītā kafejnīcā pēc pusnakts…

Matīss Žilinskis ir mūziķis jau ceturtajā paaudzē. Talantīgais pianists, komponists, aranžētājs, šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā un viņa talantu atzinīgi novērtējis pat maestro Raimonds Pauls. Šī ir viņa debija tik liela mēroga koncertprogrammas īstenošanā gan kā pianistam, gan kā komponistam. Matīsa radīto mūziku un Viļa Plūdoņa dzeju uz skatuves izdzīvos Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms. Raimonds ir piedalījies tādās filmās kā: “Dvēseļu putenis”, “Ar putām uz lūpām”, “Jumprava. Lielais notikums”, u.c. mūziklos: “Kaupēn, mans mīļais” u.c., un šobrīd aktīvi darbojas Nacionālajā teātrī kā štata aktieris.

Koncerta biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs kā arī www.jaunmokupils.lv. Biļešu cenas: 15 un 20 EUR. Koncerta dienā - 20 EUR.

29. oktobrī visā Latvijā tiek organizēta "Leģendu nakts 2022", kurā dalību ņem arī Jaunmoku pils. Pēc koncerta, plkst. 20.00, sveču gaismā ir plānotas dažādas leģendām apvītas aktivitātes pils muzejā. Par tām informācija drīzumā sekos Jaunmoku pils sociālo tīklu kontos un mājaslapā.

*Koncertprogrammas ilgums 1h 10min

Uz tikšanos Jaunmoku pilī!

 
Nav gaidāmo pasākumu