TEĀTRIS IR VISUR KULDĪGĀ 2022 | Muzikāla joku un spēļu izrāde “Mācīsimies latgaliešu valodu!”

Mācīsimies latgaliešu valodu!

Muzikāla, joku un spēļu izrāde ģimenēm ar bērniem.

2+
Ilgums: 1 h

“RUPUČI” ir muzikāla blēņdaru apvienība, kura rada mūziku bērniem no 2 līdz 92 gadu vecumam. Tiem, kam 93, var neaiziet…
Grupas sastāvā ir Terēze Rasima, Ernests Rasims, Kristaps Rasims un diemžēl arī Luocs Nu Meža. Pēc uzvārdiem jau var saprast, ka grupa savā starpā ir “attāli radinieki” jeb brālis, māsa un viņu sencis (tētis). Ceturtais dalībnieks – Luocs Nu Meža (jeb Lācis no Meža) – formāli ir grupas menedžeris, bet mākslinieciskajā darbībā iesaistās stipri vairāk nekā vajadzētu – viņam pārāk bieži ir, ko teikt, un par visu viņam ir savs opozicionārs viedoklis. Raksturs viņam ir briesmīgs, bet mēs kopā viņu un viens otru audzinām ar dziesmām, jokiem, spēlēm un pašizdomātām pasakām gan dzīvē, gan mūsu Youtube kanālā, gan arī koncertos!
Šogad grupa “Rupuči” ir ieguvusi latgaliešu kultūras gada balvu “Boņuks” par albumu / grāmatu “Vuškeņa iz pļovys” ar dzejnieces Ilzes Spergas vārdiem.
Visa grupas daiļrade ir latgaliešu valodā. Bet ja jūs neprotat latgaliski, neuztraucieties, “Rupuči” saka: “Mes jius īvuiceisim!”  (Mēs jums iemācīsim!) 
Smiekli un mūzika glābs pasauli!

 

 
Nav gaidāmo pasākumu