Profesora ALEKSEJA NAUMOVA plenērs | MEISTARKLASE

24. jūlijā, plkst. 14:00, Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā aicinām gan profesionāļus, gan iesācējus piedalīties unikālā pasākumā – Latvijas Mākslas akadēmijas profesora, gleznotāja Alekseja Naumova meistarklasē.


Glezniecības meistarklasē iepazīsim glezniecības maģiju un gleznošanas tehniku, kā arī radīsim paši savu gleznu iespaidojoties no apkārtējās vides – jūlija daudzveidīgās zaļās krāsu gammas un Ziemeļblāzmas pils parka noskaņas vai arī krāsainās klusās dabas.


Aleksejs Naumovs konsekventi darbojas ainavas žanrā, apliecinot plenēra glezniecības aktualitāti arī šodien. Viņa darbu pamatā ir pārliecinošs un izsvērts triepiens, vitāls kolorīts un konkrētās vietas būtību tveroša kompozīcija. Naumova mākslinieciskās valodas attīstības pamatā ir ceļošana un piezīmju veikšana gleznojot dabā. Mākslinieks līdzšinējā četrdesmit gadu radošajā darbībā ir nostiprinājis pārliecinošu rokrakstu, kas atpazīstams ikvienam aktīvam mākslas interesentam. Vērtējot viņa pēdējā divdesmitgadē radītās daudzveidīgās Latvijas un teju vai visas pasaules ainavas, nereti meistars tiek dēvēts par izcilāko mūsdienu latviešu plenēristu.


N.B. Meistarklasē visi materiāli būs pieejami uz vietas. Pulcēšanās pie Kultūras pils "Ziemeļblāzma" Tējas namiņa.

 
Nav gaidāmo pasākumu