Grupa ZĀLE un Laima Jansone | Lantes muiža

2023. gada 10. jūnijā, plkst. 18:00 Lantes muižas vasaras koncertu programmu atklās grupa "Zāle" kopā ar koklētāju Laimu Jansoni. Lantes muižas vasaras koncerti notiek muižas āra skatuvē - Lantes muižas parka teritorijā.

"Zāle" ir alternatīvā postfolka grupa, kuras sastāvā ir Marta Kreituse (vokāls), Pēteris Draguns (vokāls, ģitāra, harmonijs), Sandra Kaņepe (bekvokāls, elektriskā ģitāra), Aivars Smirnovs (sitaminstrumenti), Santa Valere (čells), Kira Kirsanova (oboja) un Oskars Uldrikis (bass). Grupa izdevusi divus albumus: "Viņa" (2015) un "Viņš" (2016). Klajā laisti arī singli Laipa" un “Melnā istaba”.

“Zāles” mūzikai raksturīgs daudzslāņains skanējums, kam pamatā ir maiga, atmiņā paliekoša melodija, ausij tīkama vokāla harmonija, kas apaudzēta ar neierastu mūzikas instrumentu apvienojumu. Latviešu koklētāja Laima Jansone dzimusi Rīgā un absolvējusi etnomuzikoloģijas bakalaura programmu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, papildu izglītību ieguvusi Sibēliusa akadēmijā Helsinkos. Savā mūzikā apvieno etnogrāfisko un elektrisko kokļu skaņas, lielu nozīmi piešķirot improvizācijai. 

Programmā – grupas oriģinālmūzika un koklētājas Laimas Jansones uzstāšanās. 

Iespējams iegādāties standarta biļetes un galdiņus (4 personām) ar vīnu un uzkodām. Biļešu skaits ierobežots. Papildus iespējams pieteikt arī ekskursiju! Vairāk informācijas zvanot - +37126183999

 
Nav gaidāmo pasākumu