Tiešsaistes lekcija Ķīnas māksla no senatnes līdz mūsdienām. Zīda ceļš

Sērijas lekcija "Ķīnas māksla no senatnes līdz mūsdienām. Zīda ceļš"
Zīda ceļš pastāv jau tūkstošiem gadu, visā vēsturē ejot cauri impērijām, karaļvalstīm, valdībām un kopienām. Savā ilgajā Zīda ceļa vēsturē tirgotāji dažos brīžos brīvi pārvietojās pa šiem maršrutiem, bet citos viņu ceļojumi bija bīstami un traucēti.
Pateicoties Zīda ceļam, tās teritorijas valstis tika bagātinātas, pārejot no vienas uz otru kultūru, reliģiju, valodām un, bez šaubām, materiālo bagātību visā Eiropā, Āzijā un Āfrikā, kas savienoja šīs pasaules daļas ar vienu kopīgu kultūras mantojuma pavedienu un daudzpusīgu identitāti.
Augstkalnu tuksneša oāzēs, kur budisti apstājās ceļā, tika dibināti alu klosteri, kuru sienu gleznojumi - tā ir "valodu mēmā polifonija" - stāsta par seno kultūru savienojumiem un bieži pārstāv lieliskus glezniecības darbus.
Lekciju kurss "Ķīnas māksla un kultūra. Zīda ceļš" sniegs priekšstatu par reģionu, dažādu kultūru un valstu saitēm senatnē un viduslaikos.

Kurss sastāv no 7 lekcijām trešdienās.
Pirmā lekcija paredzēta trešdien, 8. jūnijā.
Katras lekcijas ilgums ir 2 stundas
Tradicionāli pēc katras lekcijas un praktiskās nodarbības būs otrā daļa, kad neformālā sarunā tie, kas vēlas, varēs uzdot jautājumus lektoram, uz kuriem viņa labprāt atbildēs. Vai arī sāciet diskusiju, apmainoties viedokļiem...
Var apmeklēt kā visu kursu vai katru lekciju atsevišķi pēc jūsu izvēles

 
Nav gaidāmo pasākumu