Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris SOLA koncerts MINIATŪRA II

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora “Sōla” koncertā “Miniatūra II” skanēs Eiropas kordziedāšanas Grand Prix finālam, kas notiks 18. jūnijā Tūrā (Francijā) programmu, kā arī citas šobrīd korim aktuālas kompozīcijas.

2019. gada jūnijā koris “Sōla” devās uz augstākā līmeņa Eiropas kordziedāšanas Grand Prix (The European Grand Prix for Choral Singing) jeb saīsinājumā “EGP” konkursu Francijas pilsētā Tūra un uzvarēja. Ar šo uzvaru koris ieguva ceļazīmi uz lielo finālu 2020. gadā Debrecenā, kurā piedalītos visi iepriekšējā gadā kādā no EGP (Mariborā (Slovēnija), Varnā (Bulgārija), Tūrā (Francija), Debrecenā (Ungārija), Areco (Itālija) vai Tolosā (Spānija) uzvarējušie kori.

Bet tad 2020. gadā notika pandēmija, kas mūs visus un visu uz laiku apstādināja. Šobrīd, kad ceram, ka lielākais pandēmijas vilni ir pārdzīvots, mēs beidzot atkal pošamies uz EGP atliktā fināla izcīņu.

Šogad fināls notiks tajā pašā vietā, kur mēs uzvarējām pirms trim gadiem – Tūrā. Kā noslēguma priekšvēstnesi šim ciklam rīkojam koncertu “Miniatūra II”, kurā piedāvāsim vērtējumam savu fināla programmu, kā arī citas šobrīd korim aktuālas kompozīcijas.

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris “Sōla” dibināts 1998. gadā. Kopš 2004. gada kora mākslinieciskais vadītājs ir Kaspars Ādamsons, kopš 2017. gada kā diriģenti strādā Laura Štoma un Artūrs Oskars Mitrevics. 2019. gada rudenī korim pievienojies vokālais pedagogs Rihards Millers. Kora “Sōla” radošā biogrāfija ietver ne tikai solokoncertus ar dažādu laikmetu un stilu programmām, bet arī sadarbību ar citiem kolektīviem plaša mēroga muzikālos (tostarp deju) projektos un dalību labdarības koncertos. “Sōla” regulāri piedalās Latvijā un citviet pasaulē – gan Eiropā, gan Amerikā – organizētos koru konkursos un festivālos, tādējādi popularizējot Rīgas un Latvijas koru un kormūzikas tradīcijas ārpus Latvijas robežām. Koris ir ierakstījis četrus mūzikas tvartus.

 
Nav gaidāmo pasākumu