VDT viesizrāde - OSEDŽAS ZEME

Treisijs Letss

OSEDŽAS ZEME
Ģimenes drāma 3 daļās

Režisors – Dž. Dž. Džilindžers
Scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis
Kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa
Horeogrāfe un režisora asistente – Linda Kalniņa
Gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis
Lugu tulkojusi – Ieva Struka
 
Lomās: Dace Everss, Rihards Rudāks, Ieva Puķe, Krišjānis Salmiņš, Klinta Reinholde, Māra Mennika, Elīna Vāne, Inese Ramute, Januss Johansons, Rihards Jakovels, Anna Nele Āboliņa, Mārtiņš Liepa, Aigars Apinis

 

Amerikāņu dramaturgs, kinoscenārists un aktieris Treisijs Letss (1965) par 2007. gadā sarakstīto lugu “Augusts: Osedžas zeme” saņēma Pulicera prēmiju un visas pasaules teātra un kino skatītāju mīlestību. Latviešu skatītājam luga jau ir zināma no filmas ekranizācijas un iestudējuma Latvijas Nacionālajā teātrī - dziļi aizkustinošs, reizē skumjš un uzjautrinošs, melnā humora piepildīts stāsts par Vestonu ģimeni, kad bēres atkal sasien viņus visus kopā bērnības mājā Oklahomā - bumbā ar laika degli, kur uzsprāgst viss līdz galam neizrunātais, pagātnes aizvainojumi un pāridarījumi, atsienot ne tikai vienu konfliktu pēc otra, bet radot arī jaunas atklāsmes.

Pirmizrāde: 2021. gada 14. maijs

Izrāde saņēmusi 2021./2022. g. sezonas gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts" nomināciju kategorijā Gada aktrise otrā plāna lomā Inese Ramute (par Metijas Fejas Eikenas lomu).

 
Nav gaidāmo pasākumu