GRUZIJAS UGUNS. Gruzijas Karaliskā nacionālā baleta izrāde

21. maijā Latgales vēstniecībā GORS ar krāšņu programmu “Fire of Georgia” (Gruzijas uguns) viesosies “Gruzijas Karaliskā nacionālā baleta” dejotāji. Iespaidīgā deju uzveduma laikā baudīsim Kaukāza ritmus un kustības, deju priekšnesumus ar zobeniem, meistarīgu horeogrāfiju un krāšņus kostīmus.


“Gruzijas Karaliskais nacionālais balets” Gelas Pochišvili un Maijas Kiknadzes vadībā uz skatuves ir jau vairāk nekā 30 gadu. Dejotājiem aplaudējuši vairāk nekā 40 miljonu cilvēku 80 pasaules valstīs, izrādot savu sajūsmu dejotājiem, kas pārsteidz ar lielisku izpildījuma tehniku, neatkārtojamu artistismu, drosmi un neticamu ekspresiju, kas raksturīga tikai gruzīnu dejām.


Dejotāji nemitīgi meklē un mācās autentiskas nacionālās dejas, rod jaunus horeogrāfiskus risinājumus, piedāvājot skatuves miniatūras, stāstus un veselus priekšnesumus, kas ilustrē gruzīnu tautas pagātni un tagadni. Horeogrāfiskā programma “Gruzijas uguns” ir košs, krāsains un lirisks šovs, kas atļauj pieskarties tik neparastajai Gruzijas kultūrai un ieslīgt valdzinošajā dejas pasaulē, kas sevī harmoniski apvieno gruzīnu līdz milimetram precīzās kustības, stilu, eleganci un emocionalitāti. Programmā īpašs ir fakts, ka tās sagatavošanas laikā tika izmantota principiāli jauna pieeja – “Gruzijas uguns” nav atsevišķu deju izlase, bet gan vesela izrāde, kuru vieno kopīga ideja un sižeta līnija. Tas viss, mijiedarbojoties ar krāšņiem kostīmiem un grandiozām dekorācijām, piesaista skatītāja uzmanību un neļauj atraut acis no skatuves jau no priekškara atvēršanās brīža līdz pat mākslinieku pēdējam uznācienam.

 

Pusstundu pirms pasākuma sākuma sāk darboties bērnu istaba, kas pieejama bērniem vecumā no trīs līdz septiņiem gadiem. Bērnu istabas apmeklējums ir bez maksas. Pirms tam lūgums pieteikties, zvanot +371 64633303.

 
GORS Kultūras vēstnieku programmas dalībniekiem biļetes ar 10% atlaidi, veicot pirkumu kasēs vai Latgales vēstniecības GORS biļešu sistēmas klienta profilā. Kasēs lūgums uzrādīt karti pirms pirkuma veikšanas. Tāpat 10 % atlaide biļešu iegādei GORS vai "Biļešu Paradīze" kasēs klātienē, uzrādot derīgu ISIC vai ITIC karti. 

Informējam, ka pasākuma laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām, neidentificējot konkrētas personas. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā u.tml. 
 
Ja Jūs nevēlaties tikt fotografēts vai filmēts, Jums ir tiesības pieprasīt, lai šādas darbības attiecībā uz Jums netiek veiktas. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, sazinoties ar personas datu apstrādes pārzini – SIA “Austrumlatvijas koncertzāle” administrāciju klātienē, Rēzeknē, Pils ielā 4; zvanot 646 33303 vai rakstot [email protected].

 
Nav gaidāmo pasākumu