Koncertuzvedums LATERNU STUNDĀ

2020. gada vasarā, kad ar skatītāju vēl nebija iespējams tikties teātra iekštelpās, lai saglabātu saikni ar teātri mīlošo publiku, Liepājas teātris aizsāka koncertuzvedumu ciklu "Vasaras vakari Liepājas teātrī" – koncerti notika Liepājas teātra topošās mazās zāles pagalmā Teātra ielā 3 un izpelnījās skatītāju atsaucību. Tobrīd, vēl nezinot, ka pandēmija pasaulē turpināsies tik ilgi, skatītājiem tika apsolīts šādus vasaras vakarus teātrī atkārtot, tādējādi nodrošinot jaunas un skaistas tradīcijas aizsākšanos Liepājā.

Šovasar skatītājiem pagalmā tika piedāvātas 2 jaunas koncertprogrammas – "Laternu stundā" un "Akāciju palags". Abos koncertos kopā piedalījās gandrīz visa Liepājas teātra aktieru trupa. Viņus pavadīja Liepājas mūziķi Normunda Kalniņa vadībā, kurš veica arī lielu muzikālā materiāla atlases darbu.

Programma "Laternu stundā" veltīta izcilajam komponistam – Raimondam Paulam. Šis komponists izvēlēts, jo ilgus gadus veltījis tieši teātra izrāžu mūzikas radīšanai, kas arī ņemta par pamatu programmu izveidē. Raimonda Paula ciklā "Laternu stundā" skanēs gan Liepājas teātra, gan citu teātra izrādēm komponētā mūzika – "Dāmu paradīze", "Jauko māņu diena", "Meža gulbji", "Māsa Kerija" u.c.

Koncertprogrammu veidoja režisors Herberts Laukšteins, horeogrāfe Inga Krasovska un mākslinieces – Zigrīda Atāle un Aurika Feldmane.

Piedalās:
Inese Kučinska
Karīna Tatarinova
Everita Pjata-Gertnere
Anete Berķe
Edgars Pujāts
Armands Kaušelis
Rolands Beķeris
Leons Leščinskis
Mārtiņš Kalita vai Valts Skuja
Kaspars Gods vai Artūrs Irbe
Viktors Ellers vai Kārlis Artejevs

 

******

Pasākumi teātrī tiek rīkoti epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”.

PIEAUGUŠIE - pasākumu apmeklē personas, kurām ir digitālais Covid-19 sertifikāts, kas ir apliecinājums tam, ka persona ir vakcinējusies pret Covid-19 vai arī vīrusu pārslimojusi.

BĒRNI - bērniem līdz 12 gadu vecumam nav nepieciešams uzrādīt sertifiktātu. Bērni no 12 gadu vecuma pasākumu var apmeklēt ar negatīvu laboratoriski vai izglītības iestādē veiktu testu, kas nav vecāks par 72 stundām.

VISIEM - ierodoties uz pasākumu, lūgsim uzrādīt:

*ieejas biļeti;

*personu apliecinošu dokumentu – pase, elektroniskā identifikācijas karte (eID), autovadītāja apliecība, skolēna apliecība, studenta apliecība, pensionāra apliecība vai izdienas pensijas saņēmēja apliecība. Bērns līdz 15 gadu vecumam, uzrādot attiecīgo sadarbspējīgo sertifikātu, personas identitātes apliecināšanai var uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, skolēna apliecību vai dzimšanas apliecību. Ja bērnu līdz 15 gadu vecumam pavada tā vecāks, var uzrādīt vecāka pasi, kurā ir ieraksts par šo bērnu.

*digitālo Covid-19 sertifikātu vai bērniem no 12 gadu vecuma negatīvu testu.

Gan teātrī, gan visu izrādes laiku personas atbilstošā veidā (aizsedzot muti un degunu) lieto mutes un deguna aizsegus. Sejas masku var nelietot bērns līdz septiņu gadu vecumam un persona ar acīmredzamiem kustību traucējumiem vai psihiskās veselības traucējumiem, kuru dēļ tai trūkst spēju vai iemaņu lietot sejas masku.

 
Nav gaidāmo pasākumu