Garīgās mūzikas koncerts / Romantisms. Sieviete. Lūgšanas.

Otrās adventes ieskaņai 11.12.2021 plkst. 16.00 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, klasiskās mūzikas ģilde Euterpe aicina uz netipisku programmu, kurā garīgā un laicīgā pasaule savīsies cieši roku rokā. “Romantisms. Sieviete. Lūgšanas”, skaistākās romantisma perioda lūgšanu lappuses opermūzikā. Šajā koncertā pirmo reizi satiksies soprāns Anta Jankovska un ērģelniece Ilze Reine, abas sev pilnīgi jaunā, līdz šim neatskaņotā repertuārā. 

Koncertā centrā būs itāļu melodrāmas romantiskā laicīgā sieviete un viņas ilgas pēc garīgā piepildījuma, tā būs sapņu, mīlestības, nožēlas un dievbijības caurstrāvota mūzika, kas ļoti piestāv piedošanas un gaismu nesošajam adventa laikam. Itāļu melodrāmas lielās personības, kas iedvesmojušas sava laika slavenākos komponistus  Džuzepi Verdi un Džakomo Pučīni - šķīstais mīlestības upuris Dezdemona, kaislību mocītā un klostera dvēseles mieru atradusī Leonora, lepnā operas dīva Florija Toska un viņu pārpasaulīgi skaistie lūgšanu skati. Ilzes Reines izpildījumā dzirdēsiet arī franču romantiķu ērģeļmūziku, kā arī slaveno Žila Masnē Meditāciju no operas “Taīda”. 
Koncerts notiek ar Rīgas domes, Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Ieeja koncertā par ziedojumiem. Personalizēti ielūgumi izņemamu visās “Biļešu paradīzes” kasēs. Vietu skaits ierobežots.
Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs (tai skaitā bērns) ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Sertifikātu iespējams lejuplādēt vietnē www.covid19sertifikats.lv. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēts ielūgums un derīgs sertifikāts. 
Ņemot vērā epidemioloģiskos drošības pasākumus, skatītāji tiek lūgti ierasties uz koncertu ļoti laicīgi.

 
Nav gaidāmo pasākumu