A. Čaks un Z. Liepiņš Rīgas mākslas telpā / TU, BEZGALĪBA, SAVAS ACIS TEV SŪTU!

 

Aleksandra Čaka dzejas vakars “Tu, bezgalība, savas acis tev sūtu!” Zigmara Liepiņa mūzikā, papildinot Aleksandra Čaka 120. dzimšanas dienai veltīto ekspozīciju “No Aleksandra līdz Čakam” izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa”.

Jaunības spirgtums, krogus dejas, lepnas un kaislīgas sievietes, ormaņi un šveicari -  tik bezgalīgi plašs ir bijis Rīgas dzejnieka Aleksandra Čaka (1901-1950) poētiskais tvērums 20. gadsimta trīsdesmito gadu dzejoļu krājumā “Iedomu spoguļi”. Čaka acis ierauga daudz vairāk, bet viņa dzeja ir bezgalīga: tā turpinājusies neskaitāmos uzvedumos un mūzikas darbos, arī Zigmara Liepiņa tāda paša nosaukuma dziesmu ciklā dzejas izrādei, kas pirmatskaņots pirms vairākām desmitgadēm. Jaunu un mūsdienīgu interpretāciju gan Aleksandra Čaka dzejai, gan Zigmara Liepiņa mūzikai piešķirs aktieri Agnese Budovska, Gundars Grasbergs, solists Mikus Abaroniņš, “Jasmīnas kora” dziedātāji un instrumentālā grupa Romāna Vendiņa vadībā dzejas un mūzikas vakarā "Tu, bezgalība, savas acis tev sūtu!".

Dzejnieka Aleksandra Čaka krājuma “Iedomu spoguļi” top laikā, kad dzejnieks ir ierauts popularitāti skurbinošajos biļņos, svarīgi arī gluži personiski apstākļi – iepazīšanās ar nākamo dzīvesbiedri Anitu Bērziņu. Kuri dzejoļi ir veltīti Anitai, to var noskaidrot, iepazīstoties ar krājumu.

Dzejas un mūzikas vakara radošā komanda – režisore Zane Gargažina, sižeta autors Andris Saulītis, mūzikas materiālu atlase – Agita Ikauniece-Rimšēviča
Notikumu rīko Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība, izstāžu zāle “Rīgas mākslas telpa” ekspozīcijas “No Aleksandra līdz Čakam” ietvaros.

Biļetes iegādājamas izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” un “Biļešu paradīzē”.
Biļešu skaits: 120
Biļešu cena: 20EUR (sēdvieta uz krēsla), 15EUR (sēdvieta uz griķu spilvena)

Atbalsta: Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departaments.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu