RIGA IFF k/t Vidzeme | CILVĒCISKIE FAKTORI

“CILVĒCISKIE FAKTORI”

Žanrs: Drāma.

Režisors: Ronijs Trokers

Reklāmas aģentūras īpašnieki Nina un Marks ar diviem bērniem un žurciņu Zorro ir vidusšķiras standarts. Ģimenei ierodoties Ninas dzimtas mājā Beļģijas piejūrā, viesistabā ir sastāvējies gaiss. Atverot viesistabas logu, noklusētajam, nedzirdētajam un neredzētajam lemts parādīties. Tas sākas ar ielaušanos mājā. Vai tie bija vietējie jaunieši, kuri sociālajos medijos publicē provocējošus video inscenējumus? Vai varbūt Ninas un Marka klienta – labēji noskaņota politiķa – opozicionāru iebiedēšanas izrāde? Un vai ielaušanās epizode kā katalizators ģimenes atsalumam notika tieši tā, kā viņiem šķita?

Visai pamatoti var sacīt, ka itāļu izcelsmes režisora un scenārista Trokera otrā pilnmetrāžas spēlfilma apdzīvo Mihaelam Hanekem raksturīgo nelineārās stāstniecības zonu un atsvešinātās ģimenes pētījumus. Sandensas un Berlīnes kinofestivālos izrādītais darbs pieprasa skatītāja asredzību, izšķirot šīs Hamburgas ģimenes cilvēcisko faktoru – baiļu, fobiju, afektu un dziņu – summu. Pussolis no trillera, skatupunktu sazarotība un notikumu elipses loki radīs Rasjomona efektu – neuzticamību visam uztvertajam. Reklāmistu un vecāku lomās spilgtākie Eiropas kino aktieri – vācietis Marks Vaške un šveiciete Sabīne Timoteo no “Melānijas hronikas” (2016).

Uzmanību: Rūpējoties par visu festivāla apmeklētāju drošību, RIGA IFF klātienes seansus un pasākumus būs iespējams apmeklēt tikai ar derīgu COVID-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu (atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem), uzrādot derīgu personu apliecinošu dokumentu. Pārbaude tiks veikta pie ieejas pasākumu norises vietās.

 
Nav gaidāmo pasākumu