Inese Galante un draugi ZIEMASSVĒTKU PRELŪDIJA

Rīgas Doma baznīcā atkal skanēs “Ziemassvētku prelūdija” / PAPILDKONCERTS plkst. 15:00

11.decembrī plkst. 15:00 un plkst. 19.00 Rīgas Doma baznīcā notiks viens no skaistākajiem pirmsziemassvētku laika kultūras notikumiem, kas ir kļuvis par brīnišķīgu tradīciju – klasiskās un garīgās mūzikas koncerts “Ziemassvētku prelūdija”. 

Vakara viesi izbaudīs neatkārtojamo un majestātisko Doma baznīcas atmosfēru, kuras velvēs izskanēs publikas iecienītie klasiskie un mūsdienu mūzikas skaņdarbi, piepildot ar gaišu un priecīgu Ziemassvētku noskaņojumu. 

Svētku koncertā piedalīsies: pasaulē pazīstamā operas dīva Inese Galante, izcilais kontrtenors un baroka mūzikas izpildītājs Sergejs Jēgers, slavenais Latvijas komponists un ērģelnieks Aivars Kalējs, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā, kā arī spilgti un talantīgi jaunie mūziķi, konkursa “Ineses Galantes talanti” laureāti. 

Koncerts “Ziemassvētku prelūdija” būs Ineses Galantes pirmā uzstāšanās Latvijas skatītājiem pēdējā gada laikā. “Priecājos uzaicināt jūs, mani dārgie draugi, uz mūsu ilgi gaidīto tikšanos, kas notiks mūsu pilsētas galvenās katedrāles majestātiskajās sienās. Es ilgojos pēc Latvijas publikas siltuma, mūsu azartiskajām sarunām un esmu ļoti priecīga par to, ka pavisam drīz varēšu kāpt uz skatuves kopā ar saviem lieliskajiem kolēģiem un jaunajiem talantiem. Talantīgi mākslinieki, lieliska akustika, svētku rotājumi, brīnišķīga publika – mūs gaida neaizmirstams vakars, piepildīts ar mīlestību un burvīgu mūziku,” saka Inese Galante. 

Neatkārtojami samtainā un izjustā soprāna īpašnieces Ineses Galantes izpildījumā dzirdēsiet slavenus Bēthovena, Kačīni, Verdi un citu komponistu skaņdarbus, duetā ar spožo kontrtenoru Sergeju Jēgeru viņi dziedās itāļu komponista Pergolēzes kantāti Stabat Mater un citus skaņdarbus, un, nenoliedzami, viena no visaizkustinošākajām programmas daļām būs Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu kora uzstāšanās – pasaulē vispopulārākais kristīgais dziedājums “Klusa nakts, svēta nakts” (vāc. - Stille Nacht, heilige Nacht) skatītājus ievedīs pirmsziemassvētku pasakā.

Pasākuma lapa sociālajā tīklā Facebook: https://www.facebook.com/events/1824345361084450

Pasākumu atbalsta: A/S GASO, Anders Walls Stiftelse, Turaidas Kvartāls.

Informatīvie partneri: radio Baltkom, izdevniecība Rīgas Viļņi, žurnāli Vip Lounge, Ljublju!, Otkritij gorod, Titanium, L’Officiel, Subbota, Riga This Week, Vakara ziņas, Kā būt Laimīgai, neatkariga.nra.lv, maminuklubs.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu