DakhaBrakha koncerts

2021. Gada 18. oktobrī plkst 19.30 Latvijas Nacionālās Operas lielajā zālē norisināsies Pasaules mūzikas kvarteta DakhaBrakha koncerts!

Unikālais Pasaules Muzikas kvartets no Kijevas, kas ar savu absolūti oriģinālo skanējumu sniegusi savas performances visā pasaulē, izpārdodot daudz un dažādu mēroga koncertzāles un piedaloties internacionālos festivālos, sniegs Baltijā vienīgo uzstāšanos uz Latvijas Nacionālās Operas lielās skatuves!

DakhaBrakha – Pasaules mūzikas kvartets no Kijevas, Ukrainā. Atspoguļojot skaņas un dvēseliskus pamatelementus, ukraiņu “etniskā haosa” grupa rada negaidīta skanējuma pasauli.

Eksperimentējot ar Ukraiņu folk-mūziku, mākslinieki to papildinājuši ar apkārtējās pasaules ritmiem, radot spilgtu, unikālu un neaizmirstamu DakhaBrakha tēlu, kas palīdz “vest” pasaulē Ukraiņu tradicionālas mūzikas potenciālu un aizskart kā prātu, tā sirdi gan Ukrainas jaunajai paaudzei, gan klausītājiem visā pasaulē.

Kopā ar Indijas, Arābu, Āfrikas, Krievijas un Austrālijas tradicionālajiem instrumentiem, kvarteta pārsteidzoši spēcīgais vokālais diapazons veido internacionālu skanējumu, kas sakņojas Ukrainas kultūrā. Ukrainas folkloras un teātra krustcelēs, DakhaBrakha mūzikas spektrs ir gan intīms, gan satraucošs; tā iedziļinoties mūsdienu pasaules pirmsākumos un tās ritmos, iedvesmojot un atklājot ideju par Kultūras un Mākslas atbrīvošanu.

Jau ieklausoties pirmajās notīs, grupas radītā atmosfēra ir skaidra,- gaisma, vienkāršas dekorācijas un visa uzmanība veltīta māksliniekiem un viņu daiļradei. Mākslinieki uz izsmalcināti veidotas skatuves rada iespēju būt kopā ar klausītājiem, skaņas un tās izraisītās emocijas nenoliedzami atstājot kā galveno kopības komponenti.

Šī grupa ne tikai dzied, bet savus skaņdarbus papildina arī ar bungu ritmos iepludinātiem ezotēriskās līdzskaņas tradicionālajiem instrumentiem, kā flauta, tamburīns un citi.

DakhaBrakha ir bijuši kopprojekti ar tādiem māksliniekiem, kā: Port Mone (By), Kimmo Pohjonen Cluster (Fi), Karl Frierson (DePhazz) (Ge), Steve Cooney (IRL), Inna Zhelannaya (Ru), Kievbass (UA), Djam (UA-Iran), David Ingibaryan (Hu).

DakhaBrakha līdz Šim Latvijas auditorijai jau ir pazīstama ar vairākām savām uzstāšanās reizēm - gan festivālā PORTA Latgales vēstniecībā Gors un Cēsu koncertzālē gan arīdzan uzstājoties festivālā KOMĒTA.

2021. Gada 18. oktobrī plkst 19.30 Latvijas Nacionālajā Operā koncerts paredzēts zaļajā drošības līmenī un to varēs apmeklēt, uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas faktu apstiprinošu sertifikātu. 

Biļetes uz DakhaBrakha koncertu Latvijas Nacionālajā Operā nonāks tirdzniecībā trešdien 22. septembrī, plkst. 09:00 un būs pieejamas visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā, kā arī Operas kasēs. 

 
Nav gaidāmo pasākumu