Ventspils Kamermūzikas dienas - Bahs. Dambis. Grīnbergs.

Programma “Bahs. Dambis. Grīnbergs.” tapusi Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogu Kristīnes Adamaites (ērģeles) un Ilonas Meijas (flauta) sadarbībā ar izcilo latviešu dziedātāju Ievu Paršu. 
Blakus lielmeistaru Baha un Dambja mūzikai, programmā iekļauti arī Ventspils Mūzikas vidusskolas absolventa un tagad jau skolotāja, mūsu lielās cerības - Andreja Grīnberga darbi. Kristīne Adamaite, kā allaž, veidojusi rūpīgi pārdomātu, ar iekšējo dinamiku apveltītu mūzikas stāstu “par skaisto, zudīgo, nebeidzamo. Par nemainīgi pārvērtīgo”. Šis, iespējams, būs visakadēmiskākais Ventspils Kamermūzikas dienu koncerts, tomēr publikai nebūtu jābaidās no garlaicības sastopoties ar nopietnu mūzikas saturu – mūziķu pieredze un neapstrīdamā profesionalitāte garantē to, ka muzikāls piedzīvojums būs skaidri jaušams un aizraujošs katram. Koncerts solās būt īpaši krāšņs, Kristīnei Adamaitei niansēti pārvaldot visas koncertzāles “Latvija” ērģeļu izteiksmes iespējas. 

Koncerta programma
Bahs. Dambis. Grīnbergs.

Pauls Dambis (1936) Toccata alla fantasia
Johans Sebastiāns Bahs (1685-1750) Sonāte si minorā flautai un  ērģelēm BWV 1030 
Pauls Dambis Balāde balsij un ērģelēm
Andrejs Grīnbergs (2001) Undae maris / Jūras viļņi 
Pauls Dambis Ballata no cikla “Šekspīra mūzika”
Johans Sebastiāns Bahs  Ārija no kantātes “Ich habe genug” BWV 82 
Johans Sebastiāns Bahs An Wasserflüssen Babylon BWV 653
Andrejs Grīnbergs Triptihs balsij, flautai un ērģelēm 

IEVA PARŠA – balss
ILONA MEIJA – flauta
KRISTĪNE ADAMAITE – ērģeles

Kristīne Adamaite par izvēlēto programmu izsakās šādi: “Flauta, ērģeles un balss jau izsenis ir bijusi saderīga vienība. Toties Bahs, Dambis un Grīnbergs laikam satiksies pirmoreiz. Un pirmoreiz skatuvi dalīs atskaņotāju trio Ieva Parša, Ilona Meija un Kristīne Adamaite, kuru dzīvesgaitās ir daudz paralēlu līniju, tādēļ beidzot pienācis brīdis arī kopīgai koncertprogrammai. 
Izvēlētā komponistu trijotne pārstāv dažādus laikmetus - klausītājiem būs iespēja veldzēties Johana Sebastiāna Baha harmonijā, ieklausīties Paula Dambja mūsdienīgajā valodā un kopīgi piedzīvot ventspilnieka Andreja Grīnberga jaundarba dzimšanu. 
Pauls Dambis savu Tokātu ērģelēm raksturo kā spēli ar baroka formām un stilistiku. Spēle un saspēle varētu būt šīs programmas vadmotīvs. Trīs komponisti un trīs atskaņotāji kopīgā skatuves telpā runās par skaisto, zudīgo, nebeidzamo. Par nemainīgi pārvērtīgo. Lai kopīgi nonāktu pie Baha kantātes vēstījuma: Ich habe genug - man ir gana.”.
Apmeklējot koncertu, lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina personas vakcināciju pret covid-19 vai pārslimošanu. Tāpat lūgsim uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un pasākuma ieejas biļeti. Koncertzāles telpās un visa koncerta apmeklējuma laikā jālieto sejas aizsargmaska un jāievēro 2 metru distance no apkārtējiem.
Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Ventspils pilsētas dome.

 
Nav gaidāmo pasākumu