EMĪLIJA. LATVIJAS PRESES KARALIENE. Vēsturiska daudzsēriju filma: 1., 2. sērija

Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” aicina uz daudzsēriju filmas “Emīlija. Latvijas preses karaliene” pirmo divu sēriju pirmizrādi Liepājā un tikšanos ar seriāla veidotājiem.

Vēsturiskā daudzsēriju filma “Emīlija. Latvijas preses karaliene” ir stāsts par Latvijas vēsturē bagātāko sievieti un izdevēju Emīliju Benjamiņu un viņas dzīvi, sākot no 1924. gada, kad kopā ar vīru Antonu Benjamiņu nolemj izdot ilustrēto izdevumu “Atpūta”, kas kļūst par vienu no populārākajiem dzīvesstila izdevumiem Latvijā.

Stāsts par neatkarīgu, modernu un spēcīgu sievieti, kura iekaro savu vietu 30. gadu žurnālistikas un sabiedrības elitē, nodevību un traģisku bojāeju 1941. gadā, it kā sekojot tā laika populārā gaišreģa Finka pareģojumam par Emīlijas dzīvi.

Filmas stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem un reālām personām, bet daži tēli, to raksturi, ainas un notikumi ir izdomāti radošajā procesā, lai atspoguļotu notikumus un radītu filmas dramaturģisko stāstu.

Seanss paredzēts divās daļās — pēc filmas pirmās sērijas izrādīšanas notiks saruna ar režisoru un producentu Gintu Grūbi, filmas mākslinieci Kristīni Jurjāni un seriāla aktieriem Edgaru Ozoliņu un Ingu Tropu-Fišeri, bet turpinājumā skatītāji piedzīvos filmas otro sēriju. Sarunu vadīs AS “Latvijas Mediji” pārstāve Linda Rasa.

Režisors: Andis Mizišs, Dāvis Sīmanis, Kristīne Želve, Gints Grūbe

Aktieri: Edgars Ozoliņš, Guna Zariņa, Juris Bartkevičs, Raimonds Celms, Enzo Leonardo Borneo, Sandis Runge, Baiba Broka, Ligita Dēvica, Inga Tropa–Fišere, Uva Segliņa, Artūrs Skrastiņš, Lauris Dzelzītis, Uldis Anže, Arnolds Osis, Jēkabs Reinis, Gatis Maliks, Dainis Gaidelis


Gads: 2021

Valsts: Latvija

Žanrs: drāma

Izplatītājs: Mistrus Media SIA



Norises vieta: Lielā zāle

Pasākuma norises ilgums: aptuveni 2 stundas 30 minūtes

Organizē: Lielais dzintars sadarbībā ar Mistrus Media 

Seansa norisi atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds

Biļetes:  5.00 eiro.

Ieteicamais vecums: 12+


INFORMĀCIJA APMEKLĒTĀJIEM: Apmeklējot pasākumu, pie ieejas lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina personas vakcināciju pret covid-19 vai minētās infekcijas pārslimošanu. Tāpat lūgsim uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) un pasākuma ieejas biļeti. 

Apmeklētājiem līdz 12 gadu vecumam jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu, bet apmeklētājiem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai vakcināciju. 

Kamēr vēl gaidām jaunos kultūras pasākumu apmeklēšanas nosacījumus, jau šovakar, 8. oktobrī aicināsim Jūs saudzēt sevi un citus, koncertzāles telpās un kino seansa laikā lietojot sejas aizsargmasku.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu