Festivāls ARĒNA 2021 / Štokhauzens un latvieši

ŠTOKHAUZENS UN LATVIEŠI

Sestdien, 16. oktobrī, plkst.19.00 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā

Piedalās Latvijas Radio koris, diriģents Kaspars Putniņš

Programmā Karlheinca Štokhauzena "Stimmung" fragmenti, Mārtiņa Viļuma "Lux aeterna, Children of Lir" jaunā versijā, Santas Ratnieces jaundarba "Nakts gaisma" pirmatskaņojums.

Jaunās mūzikas festivāls ARĒNA pirmoreiz notika 2002. gadā, un zīmīgi, ka viens no tā idejas autoriem bija arī diriģents Kaspars Putniņš, kura pārziņā ir šīgada festivāla atklāšanas koncerts, kas 16. oktobrī notiks Rīgas Sv. Jāņa baznīcā. Sadarbojies ar izciliem pasaules līmeņa kolektīviem un rosinājis virkni jaundarbu tapšanu, arī šoreiz kopā ar paša izloloto Latvijas Radio kora grupu Putniņš piedāvās izcilu programmu. Līdzās fragmentiem no vācu avangarda meistara Karlheinca Štokhauzena leģendārā opusa "Stimmung", kas rakstīts sešām balsīm un sešiem mikrofoniem un balstīts uz pārpasaulīgi skaistām virstoņu rindām, lēni ienirstot skaņas būtībā un pacietīgi izzinot tās bezgalīgās dzīles un virsotnes, vienlaicīgi radot teju meditatīvu noskaņu un klausītāju iztēlē ļaujot uznirt tēlainiem priekšstatiem par sniega čīkstēšanu Konektikutas salā un pastaigām pa maiju drupām Meksikā... Turpat blakus arī Viļņā dzīvojošā Mārtiņa Viļuma "Lux aaterna, Children of Lir" jaunā versijā, kā arī Vīnē mītošās Santas Ratnieces uz "Nunc Dimittis" jeb "Svētā Simeona slavas dziedājuma" balstītā jaundarba "Nakts gaisma" pirmatskaņojums!

Jaunās mūzikas festivāls ARĒNA no 16. līdz 27. oktobrim

Jaunās mūzikas festivāls ARĒNA šogad svin 20 gadu jubileju. Ar nemainīgo moto SAKLAUSI NĀKOTNI! un mērķi rādīt mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā no 16. līdz 27. oktobrim ARĒNA aicina uz pieciem koncertiem, kuros uzstāsies izcili pašmāju un ārzemju atskaņotājmākslinieki, tostarp LATVIJAS RADIO KORIS un diriģents Kaspars PUTNIŅŠ, Jānis ŠIPKĒVICS un Iveta APKALNA, Vokālā grupa PUTNI, SCORDATURA ENSEMBLE (Nīderlande), Trio VEIN (Šveice) un Elektrisko stīgu instrumentu kvartets NEOQUARTET (Polija). Kā ik gadu, arī šogad festivālā – vairāki pirmatskaņojumi, kuru autori ir Santa RATNIECE, Evija SKUĶE, Platons BURAVICKIS, Mārtiņš VIĻUMS, Uģis PRAULIŅŠ. Aicinām sekot arī raidierakstu ciklam ARĒNA RUNĀ: http://www.arenafest.lv/arena-runa/ 

Par festivālu: http://www.arenafest.lv/ 

Programma: http://www.arenafest.lv/programma/ 

Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Latvijas Radio atbalstu.

 
Nav gaidāmo pasākumu