DAILES KANONS. Dreģe. Cīrulis | Bartkevičs. Segliņa. Buravickis

"Dailes Kanons" ir teātra simtgades svinību ietvaros tapis septiņu koncertu cikls, kas vāros vasaras vakaros aicinās skatītājus pulcēties Dailes dārzā, lai brīnišķīgu pianistu atskaņotas klaviermūzikas pavadībā dotos noslēpumainā poēzijas un mākslas pasaulē, kuras centrā mirdzēs galvenā Dailes kanona vērtība - izcilie Dailes teātra aktieri.
 
Idejas autors – Viesturs Kairišs, Scenogrāfe – Ieva Jurjāne, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa, mūzikas konsultants – Juris Vaivods, dramaturģijas konsultante – Justīne Kļava.
 
Pasākums notiks divās daļās. 
 
Pirmā daļa:
 
Dreģe. Cīrulis.
Piedalās - Olga Dreģe, Edgars Cīrulis
 
Izcilā Dailes teātra aktrise Olga Dreģe, tāpat kā dzejniece, nacionālās pretošanās kustības dalībniece un politieslodzītā Broņislava Martuževa, prot spēlēt akordeonu un ir Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere. Par sadarbošanos ar Latvijas Nacionālo partizānu apvienību dzejniece izsūtīta uz Ozerlaga nometni Taišetā, Sibīrijā. Tādēļ pēc atgriešanās Latvijā pirmos divus dzejoļu krājumus – “Balta puķe ezerā” un “Rakstītāja” – publicējusi ar citas autores – arī latgalietes – Evas Mārtužas vārdu. Šā gada jubilāra Imanta Kalniņa mūzikai un Broņislavas Martuževas dzejai skanot, Olga Dreģe ļaus ielūkoties Latgales un cilvēka mūža līkločos.
 
Otrā daļa:
 
Bartkevičs. Segliņa. Buravickis.
Piedalās - Juris Bartkevičs, Ieva Segliņa, Platons Buravickis
Horeogrāfe – Jana Jacuka
 
Dailes teātra aktieris Juris Bartkevičs un dzejnieks Jānis Rokpelnis ir laikabiedri un domātāji. Pirms pievērsties aktiermeistarībai, Juris Bartkevičs kļuva par diplomētu latviešu valodas un literatūras skolotāju. Pirms izdot pirmo dzejoļu krājumu, Jānis Rokpelnis studēja psiholoģiju un filozofiju. Komponista un pianista Platona Buravicka klavieru improvizāciju pavadījumā ekstravagantais aktieris Juris Bartkevičs aicinās ieskatīties Jāņa Rokpeļņa un viņa alter ego – Kanālmalieša – groteski ironiskajā pasaulē, kurai raksturīgas asprātīgas vārdu spēles un spēja dancināt lasītāja prātu ar trāpīgi izvēlētām metaforām, bet Ieva Segliņa ar kustības palīdzību “iztirzās” kādā Rokpeļņa dzejolī minēto jauno dzejnieču darbus.
GORS Kultūras vēstnieku programmas dalībniekiem biļetes ar atlaidi, veicot pirkumu kasēs vai Latgales vēstniecības GORS biļešu sistēmas klienta profilā. Kasēs lūgums uzrādīt karti pirms pirkuma veikšanas.

Uz šo koncertu tiekamies ar apmeklētājiem, kuri ir izslimojuši vai vakcinējušies!

Ienākšana koncertā ar derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu QR koda formātā un personu apliecinošu dokumentu, kas parāda, ka persona (ieskaitot bērnus) ir:

       -Vakcinējusies pret Covid-19

       -Pēdējā pusgada laikā ir pārslimojusi Covid-19.

Bērnistaba, kamēr spēkā ierobežojumi, diemžēl nebūs pieejama. 
 
Vēršam apmeklētāju uzmanību tam, ka tiks ievēroti visi valsts noteiktie drošības pasākumi. Aicinām izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt pasākumu, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus.
 
Iegādājoties biļeti uz šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka:
- ievērosiet visus 'Covid-19' izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;
- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.

Informējam, ka pasākuma laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām, neidentificējot konkrētas personas. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā u.tml. 
 
Ja Jūs nevēlaties tikt fotografēts vai filmēts, Jums ir tiesības pieprasīt, lai šādas darbības attiecībā uz Jums netiek veiktas. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, sazinoties ar personas datu apstrādes pārzini – SIA “Austrumlatvijas koncertzāle” administrāciju klātienē, Rēzeknē, Pils ielā 4; zvanot 646 33303 vai rakstot [email protected].

 
Nav gaidāmo pasākumu