Brīvdabas kinoseanss. LĒDIJA MAKBETA (Lady Macbeth)

Brīvdabas kinoseanss. LĒDIJA MAKBETA (Lady Macbeth)

Režisors: Viljams Oldroids
Galv. lomās: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton
Lielbritānija, 2016. gads, 89 min.

Daudz vairāk nekā kostīmdrāma – viens no interesantākajiem britu kino notikumiem!

Filma tapusi pēc Nikolaja Ļeskova noveles Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta, pārnesot darbību no Krievijas uz 19. gadsimta Anglijas muižu, kur kaislību un vājprāta tumšās straumes sedz stindzinoša etiķetes virskārta. Oldroida lēdija Makbeta ir spēcīgs, skaists un ziņkārīgs dzīvnieks, kuru vada dziņas un apbrīnojami spēcīgi pamatinstinkti. Filma talantīgi pakļauj, vienu mirkli liekot izjust empātiju pret nepieredzējušo meiteni, par kuru ciniski ņirgājas viņas vīrs, bet jau drīz – būt lieciniekiem slepkavībai, ko varone iesāk emociju uzplūdā, bet pabeidz ar vēsu prātu…

Filmas saņēmusi 14 (rekords) nominācijas British Independent Film Awards, galvenās lomas atveidotāja ar balvām novērtēta Dublinas kinofestivālā, Jameson Dublinas kinofestivālā un Monteklāras kinofestivālā, bet režisors Viljams Oldroids ar balvām aizbrauca no Palmspringas un Sansebastjanas kinofestivāliem. Kopumā filmai ir 26 nominācijas un 12 uzvaras dažādos kinofestivālos.

 

*Ieeja, uzrādot derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, kurš apliecina vakcināciju pret covid-19 vai tā pārslimošanu. Pasākumā nav jāievēro distance un nav jālieto sejas maskas.
Biļetes nopērkamas bilesuparadize.lv un biļešu kasēs, kā arī pasākuma norises vietā pirms kino seansa.

 
Nav gaidāmo pasākumu