Koncerts PILNMĒNESS

Debess spīdekļu iedvesmotajā programmā PILNMĒNESS, kurā skanēs 20. un 21. gs. mūzikas darbi, kopā ar vokālo grupu PUTNI muzicēs Anda EGLĪTE (kokle), Ivars OZOLS (kontrabass) un Valters LĪCIS (sitaminstrumenti).

Koncertprogrammas Pilnmēness centrā būs īpaši Putniem, koklei, kontrabasam un vibrofonam rakstītā Marinas Gribinčikas meditatīvā un skaistā kompozīcija Piektais gadalaiks (2012). Tās poētiskajā pamatā ir japāņu haiku stilā rakstīta latviešu un angļu dzeja. Skaņdarba meditatīvo raksturu balsīm, kontrabasam, vibrofonam un koncertkoklei palīdz radīt kalimba, stikla glāzes, ūdens šļakatas un vēja zvani. Tāpat programmā būs dzirdamas arī Sabīnes Ķezberes, Kaijas Sāriaho, Čārlza Grifina, Ievas Alenčikas, Agitas Mačukas un citas kompozīcijas, kuras vieno solārās sistēmas spīdekļu tēma, kosmiska krāsainība un noslēpumainība, kas fascinējusi daudzus māksliniekus.

Koncertu iespējams apmeklēt tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, un ir pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas vai trīs nedēļas pēc saņemtas pirmās ražotāja AstraZeneca vakcīnas, kā arī tiem skatītājiem, kuri Covid-19 pārslimojuši pēdējo 6 mēnešu laikā.  Kā arī tiem klausītājiem, kas pēdējo 48 stundu laikā ir veikuši Covid-19 testu un tas ir negatīvs vai pēdējo 6 stundu laikā ir veikuši Covid-19 ātro antigēna testu un tas ir negatīvs.

Apmeklējot koncertu, nepieciešams uzrādīt Covid-19 sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu. 

Koncerts tapis ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu