Opermūzikas Gala koncerts.DRAUGI - ANDREJAM ŽAGARAM

Irēne Teorine I Iréne Theorin, soprāns /Zviedrija/

Oļesja Petrova, mecosoprāns / Krievija/

Aleksandrs Antoņenko, tenors 

Jānis Apeinis, baritons

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris

Diriģents Modests Pitrens /Lietuva/

 

Jau trešo gadu “Andreja Žagara kultūras atbalsta fonds” sadarbībā ar Koncertzāli “Cēsis” un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri rīko ilggadējam Latvijas Nacionālās operas direktoram un fonda dibinātājam Andrejam Žagaram veltītu koncertu. Tradicionāli tas notiks Cēsīs, Andreja bērnības un jaunības pilsētā.

Koncertā mirdzēs pasaules operas zvaigznes - viena no izcilākajām Riharda Vāgnera mūzikas interpretēm, zviedru soprāns Irēne Teorine, kuras vokālo sniegumu apbrīnojusi gan Bairetas festivāla, gan lielāko Eiropas operteātru prasīgā publika, un starptautisku slavu un atzinību guvusī dziedātāja no Krievijas, mecosoprāns Oļesja Petrova, kuras balss Koncertzālē “Cēsis” jau skanējusi 2015. gadā, izpildot Verdi Rekviēmu.  Abu dīvu skatuves partneri būs tenors Mihails Čuļpajevs un baritons Jānis Apeinis.  Pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pults stāsies harizmātiskais maestro Modests Pitrens no Lietuvas. 

Vakara gaitā skanēs Andrejam Žagaram tuvā Riharda Vāgnera un Džuzepes Verdi, kā arī krievu dižgaru - Nikolaja Rimska-Korsakova, Modesta Musorgska un Sergeja Rahmaņinova, opermūzika.

Biļete uz šo koncertu ir derīga tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

 
Nav gaidāmo pasākumu