ŠKIUŅA DŽEZS. Shabat Quartet (EE)

Apvienība “Shabat Quartet” radusies Igaunijā, bet līdzās saviem oriģinālskaņdarbiem spēlē armēņu un ebreju folkmūzikas aranžijas. Kvarteta nosaukuma pirmais vārds “shabat” gan armēņu, gan ebreju valodā nozīmē “sestdiena”. “Shabat Quartet” mūziku raksturo aizraujošs ritms, džeza harmonijas, aizkustinoši skaistas melodijas un improvizācija. Apvienības īpašo skanējumu rada Armēnijā dzimušā kontrabasista Ara Yaralayn, sitaminstrumentālistes Aleksandras Kremenetski un džeza ģitārista Jaan Jaanson saspēles džeza-trio piegājiens, ko papildina arī no Armēnijas nākošās Margaritas Voskanyan meistarīgā stabuļu un citu pūšaminstrumentu spēle.

No 25. līdz 28. augustam, Rēzeknes novada Lūznavas muižā trešo reizi notiks Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”. Festivālā skanēs koncertprogrammas ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, ASV un Francijas mūziķu piedalīšanos, kā arī varēs novērtēt 35 meistarklašu dalībnieku sniegumu. Visa festivāla programma te: http://www.luznavasmuiza.lv/notikumi/skiuna-dzezs/festivala-programma/

Līdz 12 gadiem koncertos ieeja bez maksas un bez sertifikāta, pēc 12 gadu vecuma ieeja ar derīgu Covid-19 izslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testu. 

 
Nav gaidāmo pasākumu