KLĪSTOŠAIS HOLANDIETIS | Operas ieraksts tiešsaistē

Riharda Vāgnera operas “Klīstošais holandietis” ieraksts (20.04.2008.) ar titriem latviešu valodā.

Ieraksts tiešsaistē pieejams no 21.05.2021. līdz 31.05.2021. Iegādājoties biļeti, e-pastā saņemsiet saiti uz izrādes ierakstu un pieejas kodu. Ierakstu noteiktajā laikaposmā varēsiet skatīties neierobežotu reižu skaitu.

 

Riharda Vāgnera populārā opera “Klīstošais holandietis” kļuva par pirmo iestudējumu, ko latviešu mākslinieki izrādīja tagadējā Operas namā 1919.gada 23.janvārī. Kopš tā laika, pamazām atsakoties no romantizētās gaisotnes, meklējot nosacītu vidi un izmantojot ievērojami pilnveidotās tehniskās iespējas, režisori pavēruši jaunus ceļus stāsta interpretācijā, tuvinot piepildījumam Vāgnera sapni par mākslu sintēzi. Kas Vāgnera operā ir baisāks - varmācīgā, nevaldāmā jūra vai vīrs, kas lemts mūžīgai klejošanai, līdz atradīs sievieti, kura mīlēs viņu vairāk par dzīvi?

Šis 2003. gadā tapušais operas iestudējums bija Andreja Žagara debija režijā. Tas guva plašu starptautisku rezonansi un aizsāka Žagara veiksmīgo karjeru režijas laukā. Par māksliniecisko sniegumu “Klīstošajā holandietī” Andris Freibergs saņēmis “Spēlmaņu nakts 2003” balvu kā “Gada labākais scenogrāfs”, bet Egils Siliņš – kategorijā “Labākais operas mākslā”.

 

Lomās: Klīstošais holandietis – Egils Siliņš, Zenta – Mlada Hudoļeja (Mlada Khudoley), Dālands – Krišjānis Norvelis, Ēriks – Jonijs van Hals, Marija – Dace Volfarte, Stūrmanis – Guntars Ruņģis

Piedalās LNO koris un orķestris, VAK “Latvija”

Diriģents – Modests Pitrens (Modestas Pitrenas), režisors – Andrejs Žagars, scenogrāfs – Andris Freibergs, kostīmu māksliniece – Kristīne Pasternaka, gaismu mākslinieks – Kevins Vins-Džonss (Kevin Win-Jones), horeogrāfe – Elita Bukovska, video māksliniece – Katrīna Neiburga.

 
Nav gaidāmo pasākumu