NĀKOŠPAVASAR

Lelde Stumbre

NĀKOŠPAVASAR

Stāsts par jaunu dzīves sākumu laukos 2 daļās

 

Režisors – Toms Treinis

Scenogrāfs – Kristaps Kramiņš

Kostīmu māksliniece – Marta Mielava

Gaismu mākslinieks – Niks Cipruss

Komponists – Jūlijs Melngailis

Lugas redakcija – Madara Rutkēviča

 

Pirmizrāde: 2021. gada 22. janvāris /LMT Mansards/

 

Lomās: Anna Nele Āboliņa, Eduards Johansons, Ingus Kniploks, Klinta Reinholde, Pauls Iklāvs vai Mārtiņš Meiers, Ilze Pukinska, Inese Ramute

 

Stāsta centrā ir divi jauni, tikko augstskolu beiguši rīdzinieki – filologs Nils un mākslas zinātniece Krista, kuri savas īstās vietas meklējumos pārceļas no Rīgas uz dzīvi laukos ar apņēmību dzīvot saskaņā ar dabu, kas vietējos iedzīvotājos uzreiz izraisa interesi, jo parasti kāds brauc prom no laukiem, nevis pārceļas tur uz dzīvi. Tomēr drīz vien Nila un Kristas realitāte laukos neatbilst tam, kā viņi to bija iztēlojušies, un notikumi, kas seko viens pēc otra, kļūst par pārbaudījumu abu attiecībām un aicinājumam sekot dzīves sapnim.

 

Režisors Toms Treinis: “Dzīvot laukos šķiet vilinoši. Ir daudzi ieguvumi, bet no daudz kā ir arī jāatsakās. Tas, kas mani fascinē, ir jaunu pilsētnieku mēģinājumi tuvoties dabai, bet, jo vairāk viņi mēģina, jo vairāk saprot, ka ir ļoti tālu no tās.  Ka dzīve laukos ir darbs un rūpes, ne tikai romantika ar putnu dziesmām. Mūsdienās dabai draudzīgs un veselīgs dzīvesveids ir kļuvis par ekskluzīvu, jo dārgu parādību. Ar šo iestudējumu vēlos diskutēt par to, cik lielā mērā mēs katrs dzīvojam saskaņā ar sevi un apkārtējo vidi.”

 
Nav gaidāmo pasākumu