Baha kamermūzikas festivāla koncerts - ILLUMINA. Schola Cantorum Riga (vadītājs G.Prānis), Rihards Zaļupe, Ivars Kalniņš (perkusijas)

KONCERTS PĀRCELTS uz 15.12 plkst.19.00. Mazajā ģildē

Iegādātas biļetes derīgas.

Atvainojāmies par sagadātajām neērtībām!

 

ILLUMINA /GREGORISKIE DZIEDĀJUMI UN IMPRESIJAS PERKUSIJĀM/


SCHOLA CANTORUM RIGA
Guntars PRĀNIS (mākslinieciskais vadītājs, rata lira)
Rihards ZAĻUPE (perkusijas)
Ivars KALNIŅŠ (perkusijas)

Programmas koncepcijas pamatā ir divu dažādu laikmetu un mūzikas stilu sastapšanās un sintēze. No vienas puses - skaistie gregoriskie dziedājumi un citi viduslaiku repertuāri, ieskaitot agrīno daudzbalsību un spāņu sakrālās dziesmas. No otras puses - improvizācija sitaminstrumentiem (marimba, bungas, zvani, perkusijas), kas ir kā tilts starp stiliem un laikmetiem. Šāds dialogs koncertā veido unikālu atmosfēru, kur pagātne satiekas ar tagadni. Dialoga rezultātā rodas pilnīgi jauna un pārsteidzoša saspēle, kurā katrs mūzikas elements spēlē savu noteiktu lomu un tomēr saplūst arī ar otru, radot jaunu, meditatīvi krāsainu skaņas ainu.

Schola Cantorum Riga dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs Guntars Prānis ir pieredzes bagāts atskaņotājmākslinieks, diriģents, starptautiski atzīts muzikologs un senās mūzikas pētnieks.
Savu disertāciju rakstījis par viduslaiku Rīgas sakrālās mūzikas tradīciju dažādas lokālās muzicēšanas prakses kontekstā. Profesionālo izaugsmi veicinājis senās mūzikas studijās izcilu zinātnieku vadībā Austrijā, Vācijā un Šveicē. Pētniecības ietvaros vairākus mēnešus pavadījis benediktīniešu klosteros. Pazīstams ne tikai kā vadošais viduslaiku mūzikas eksperts Latvijā, bet arī kā starptautiskajā apritē pieprasīts lektors un meistarklašu vadītājs.
Regulāri vada un ņem dalību dažādos muzikālos projektos kā diriģents, dziedātājs un rataliras spēlētājs. Piedalās Latvijas dziesmu svētku kustībā, bijis 2018. gada Vispārējo latviešu Dziesmu svētku garīgās mūzikas koncerta ES esmu… mākslinieciskais vadītājs.
G.Prānis ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors un kopš 2017. gada arī akadēmijas rektors.


 
Nav gaidāmo pasākumu