Lux aeterna. Korim Kamēr... - 30

Piedalās:
Jauniešu koris “Kamēr…”
Valsts kamerorķestris “Sinfonietta Rīga”
Diriģents Aivis Greters

Viens no vadošajiem Latvijas koriem – jauniešu koris “Kamēr…” – 2020. gadā svin 30 gadu jubileju. Tās ietvaros norisināsies vairāki muzikāli notikumi, kuros koris klausītājiem atklās savas darbības dažādās šķautnes.

Norišu ciklu 12. septembrī plkst. 19.00 Rīgas Domā aizsāks vokāli simfoniskās mūzikas koncerts “Lux aeterna”. Tajā skanēs komponista Pētera Butāna darbs korim, sitaminstrumentiem un klavierēm “Lux aeterna”, kā arī korim un orķestrim radītie Riharda Dubras “Silence, Love and Light” un Jēkaba Jančevska jaundarbs “Kā dziesmu teicot” ar Knuta Skujenieka vārdiem, kas ir veltījums korim jubilejā un šai vakarā piedzīvos savu pasaules pirmatskaņojumu.

Kora jubilejas koncertus organizē kora atbalsta biedrība “Kamēr mūzika” un SIA “ADD projekts”, norises atbalsta Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departaments, Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas pašvaldības iestāžu apvienības koncertorganizācija “Ave Sol”, Cēsu Mākslas festivāls, kā arī "Latvijas Valsts meži", “Whirlpool”, “PTA”, “Antalis” un “Musica Baltica”.

 
Nav gaidāmo pasākumu