Tiešraides koncerts. MAINĪGĀS FAKTŪRAS. Pianists Rihards Plešanovs

Lai skatītos tiešraidi spied šeit

30. maija koncertā, ko 24 laimīgajiem klausītājiem būs iespēja piedzīvot klātienē, bet pārējiem gribētājiem piedāvāsim maksas tiešraidi, tiks pirmatskaņota pianista Riharda Plešanova jaunā mūsdienu mūzikas koncertprogramma, kurai esam devuši nosaukumu “Mainīgās faktūras”. Koncertprogrammā skanēs Imanta Zemzara, Fazila Saja, Ģērģa Ligeti, Lindas Leimanes, Olivjē Mesiāna, Pētera Vaska, Edgara Raginska un paša Riharda Plešanova skaņdarbi.
Par sestdien gaidāmo koncertu pianists stāsta: “Lai gan programma ir kontrastaina, iestudēšanas procesā saskatīju daudz līdzību starp šiem skaņdarbiem. Imanta Zemzara 1973. gadā rakstītajās “Faktūrās” saklausāma rokmūzikas un minimālisma elementi, kas labi sasaucas ar Ligeti virtuozajām etīdēm. Lindas Leimanes skaņdarbs “Les Fleksibles”, ko esmu pirmatskaņojis, saklausāmas austrumnieciskas intonācijas, kas atbalsojas ar turku strinkšķināmo instrumentu baglamu, ko savā kompozīcijā “Black earth” imitē Fazils Sajs. Pētera Vaska “Baltā ainava” un Olivjē Mesiāna “Jēzus bērniņa skūpsts” ir kā apskaidrota meditācija, kas ļauj ielūkoties savā zemapziņā. Savukārt mana kompozīcija “Veltījums Džonam Keidžam” un Edgara Raginska skaņdarbs “Mazā elektroniskā mūzika” ir enerģisku ritmu un hipnotisku deju caurvīta.”


Rihards Plešanovs


Pianists Rihards Plešanovs sniedz solokoncertus Šveicē, Itālijā, Francijā, Nīderlandē, Krievijā u. c. Kā solists uzstājas ar “Kremerata Baltica”, “Sinfonietta Rīga”, Liepājas Simfonisko orķestri un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, sadarbojas arī ar Latvijas Radio kori. Viena no tuvākajām iecerētajām sadarbībām ir dzejnieces Annas Rancānes koncertuzvedumā “Latgolys freska”.
Rihards ir klavierkvarteta “Quadra” un ansambļa “Arcandela” mūziķis (abu uzstāšanos esam dzirdējuši arī Rēzeknē). Pianists pirmatskaņojis Jēkaba Jančevska, Anitras Tumševicas, Lindas Leimanes un citu latviešu komponistu jaundarbus, regulāri veic ierakstus teātra izrādēm un kinofilmām. 2017. gadā kļuvis par Jāzepa Vītola starptautiskā pianistu konkursa finālistu.
Mūziķa gaitas Rihards Plešanovs sāka Gulbenes mūzikas skolā pie Egitas Vanagas, turpināja Cēsu mūzikas skolā pie Ilzes Mazkalnes un Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā pie Anitas Pāžes. 2017. gadā Rihards ieguva maģistra grādu JVLMA Sergeja Osokina klasē. Viņš studējis arī Hannoveres Teātra un mūzikas augstskolā pie Eināra Stīna Nokleberga un Maskavas Valsts konservatorijā pie Mihaela Voskresenska. Joprojām papildina prasmes meistarklasēs pie Dmitrija Baškirova, Dinas Joffes, Dana Tai Šona u. c.
Biļetes cena ir 5 eiro par pieslēgšanos vienā viedierīcē, neatkarīgi no skatītāju skaita.
Iegādājoties biļeti, saņemsiet tiešraides kodu, ko, sākot ar 30. maija plkst. 18.30 varēs ievadīt laukumā “ievadiet kodu”, lai piekļūtu koncerta tiešraidei. Tiešraidi būs iespējams vērot caur “Biļešu Paradīzes” vai Latgales vēstniecības mājaslapu latgalesgors.lv, izvēloties attiecīgo pasākumu. Kods ir paredzēts vienai viedierīcei.

 
Nav gaidāmo pasākumu