Tiešraides koncerts. Imanta Kalniņa dzimšanas diena.

Tiešraides koncertu skaties šeit

Imanta Kalniņa 79. dzimšanas dienā, 26. maijā, par godu tautā mīlētajam komponistam savu pirmo tiešraidi piedzīvos koncertprogramma “Kamēr vēl gliemeži skrien”. Tajā režisore Māra Ķimele kopā ar mūziķiem Daumantu Kalniņu un Kasparu Zemīti radījuši stāstu, kas aizsniedzas līdz pat komponista daiļrades pirmsākumiem, atskaņojot gan mazāk zināmas, gan klausītāju iemīļotas Imanta Kalniņa dziesmas. Tās no rotaļīgām pāriet domīgās, no līksmām kļūst intīmas. Dziesmas skan, švirkst, ducina un čukst kā gaisā smaržojoša vasara.

Skaņdarbus programmai atlasīt palīdzēja komponists un diriģents Juris Vaivods. Koncertuzvedums veidots kopā ar režisori Māru Ķimeli, tajā atspoguļojot ne vien Imanta Kalniņa mūzikas dažādību, bet arī atklājot Daumanta Kalniņa un Kaspara Zemīša muzikālo daudzveidību.

Līdzās dziesmām izskan instrumentālie skaņdarbi obojas, klavieru un ģitāru spēlē. Koncertuzveduma tapšanā piedalījies arī pats Imants Kalniņš, daloties esejiskās pārdomās par laika ritējumu. Tās caurvijas koncertuzvedumam, vienojot skaņdarbu radīšanas laiku ar šodienu. 

Koncerta pirmatskaņojums notika 2016. gada 26. maijā Mūzikas namā DAILE.

Video: 

Fragments no Imanta Kalniņa dzimšanas dienas koncerta/ "Pēc skaudra maiguma" https://youtu.be/ms0SglGVJJg

Fragments no Imanta Kalniņa dzimšanas dienas koncerta/ Dziesma filmai "Ezera sonāte https://youtu.be/SjLnpSLTYNY

Dzimšanas dienas koncerta filmēšana notiks tukšā koncertzāles Lielajā zālē, ievērojot visus drošības pasākumus. Šajā sarežģītajā laikā koncertam ir noteikta biļetes cena mākslinieku un koncertzāles atbalstam – 7 eiro par vienu tiešraides pieslēgumu jeb, tā saukto, dzīvokļa biļeti, kad ar vienu biļeti koncertu var baudīt visi vienas mājsaimniecības iedzīvotāji.

 Koncerta ilgums: aptuveni 90 minūtes

Organizē: Koncertzāle LIELAIS DZINTARS sadarbībā ar Mūzikas namu DAILE

Atbalsta: Liepājas pašvaldība

Biļetes cena: 7 eiro

Par biļešu iegādi: Iegādājoties biļeti par 7 eiro, Jūs saņemsiet tiešraides kodu, kuru varēsiet izmantot, lai skatītos koncertu. Tiešraidi varēsiet vērot caur “Biļešu Paradīzes” vai “Lielā dzintara” mājas lapu, uzspiežot uz koncertu: Imanta Kalniņa dzimšanas diena. Tiešraides koncerts.

Lai pieslēgtos koncertam, Jums būs jāievada tiešraides kods laukumā “ievadiet kodu”. Pieslēgšanās tiešraidei sākot no plkst. 18.30.

Kods ir paredzēts vienai viedierīcei

Ja Jums neizdodas pievienoties tiešraidei, lūdzam sazināties ar Aivu Juhnevicu, zvanot pa tālruni 28268404 vai rakstot e-pastu: [email protected].

 

 
Nav gaidāmo pasākumu