Svētku koncerts - TAUTAS DZIESMAS / Dieva dēli. Saules meitas

Sakarā ar ārkārtas situāciju, no 12.novembra paredzētie koncerti tiek pārcelti uz 2021.gadu !!!

Informācija par jaunajiem datumiem sekos !!!

 

Ar jaunu enerģiju šoruden Producentu grupa 7 gatavo ikgadējo Latvijas dzimšanas dienai veltīto koncertu – tautasdziesmu programmu „DIEVA DĒLI. SAULES MEITAS”. Koncertcikls "ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā" pastāv nu jau divpadsmit gadus un allaž bijis muzikāli krāsains un skatītāju iemīļots.

„Izvēlētā tēma šogad nav nejauša”, atzīst koncerta “DIEVA DĒLI. SAULES MEITAS” producents Aigars Dinsbergs. „Mūsu tautas neapzinātā spēka avots atrodams tieši tautas dziesmās, un šajā laikā spēks un ticība ir patiesi nepieciešami. Tautas tradīcijās Saules meitas un Dieva dēli ir gan iedvesmotāji, gan cilvēka neredzamie palīgi. Tāpēc šodien Saules meitas ienāk mūsu pasaules dzīvē un sadzīvē, lai kopā ar Dieva dēliem ļautu katram latvietim apzināties to aizlaiku spēku, kas mīt mūsos, tautasdziesmu dvēselei atdzimt skatuves mūziķu sirdīs, lai kopā ar klausītāju sirdīm rezonētu lepnumā un pateicībā par mūsu tautu un valsti”.

Programmā izvēlētās dziesmas raksturo dzīvesprieks un vitalitāte, kas mīsies ar mitoloģiski pārlaicīgo un bezgala skaisto tautas dziesmu poētisko valodu. Koncertā atkal satiksies publikas iemīļotie dziedātāji Kristīne Kārkle-Kalniņa, Andris Ērglis, Anmary, Dainis Skutelis,   Antra Stafecka un aktieris Rihards Lepers.  Līdzīgi kā pirms vairākiem gadiem tapušajā programmā „Manas tautas dziesmas” arī šoreiz tautas melodijas jaunos, etnopopa manierē veidotos aranžējumos radīs sava aroda lietpratēji - Jānis Strazds un Kristīne Kārkle-Kalniņa.. Ar viņiem kopā uz skatuves būs arī pārējie mūziķi - Edgars Kārklis, Jānis Kalniņš, Valters Sprūdžs, Miķelis Vīte un Ansis Jansons.

Iepriekšējos gados šī cikla ietvaros tapušas programmas "Mana dziesma Latvijai", "Latviešu kino un teātra zelta dziesmas", "Brīvās Latvijas dziesmas", "Manas tautas dziesmas", „Manai Dzimtenei”, „Es savai Tēvzemei”, „Manas Tautas Likteņdziesmas”, „Dod, Dieviņi” , „Pūt, vējiņi” un “Sirdspuksti”.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu