Raimonda Ozola jubilejas koncerts

Raimonda Ozola jubilejas koncerts

Piedalās:  Raimonds Ozols (vijole),  Mārcis Auziņš (ģitāra),  Raimonds Macats (klavieres)

Dažādu laikmetu komponistu Nikolo Paganīni un Astora Pjacollas īpašu kamerversiju koncertprogrammu savā jubilejā piedāvā Raimonds Ozols un draugi. Koncerta iecere radusies jau labu laiku, iedvesmojoties no tās mūzikas mantojuma krātuves, kuras skaņdarbi Latvijā nav tik bieži dzirdēti.


Nikolo Paganīni daiļrade katram no mums saistās ar virtuozo vijoļmūziku, tomēr komponists radījis arī izcilu romantisko kamermūziku: Duetto Amoroso, Grand sonata un Tercetto vijolei, ģitārai un basam, ko būs iespējams dzirdēt arī šajā koncertā. Katram skaņdarbam ir savs izcelsmes stāsts, kas visbiežāk ir saistīts ar kādu intīmu brīdi komponista dzīvē, kas atbalsojies šī koncerta jubilāra sajūtās vai notikumos. Koncerta pirmā daļa solās būt īsts mīlestības starojums, kas atklās gan Paganīni ārišķīgās spozmes un pompozitātes raksturu, gan pazemīgās un dziļās mīlestības romantiku.


Arī Astora Pjacollas daiļradē, līdzās bieži atskaņotajiem, kaislīgajiem Argentīnas tango, ir vēl daudz nedzirdēta. Pārsteigumus sola komponista tā daiļrades puse, kas saistīta ar paša Pjacollas dvēseles dziļākajiem pārdzīvojumiem.


Koncerta programma ir izvēlēta plašai klausītāju gaumei, un izpildītāji sola emocionālu baudījumu visiem, jo koncerta satura veidošana un muzicēšana ir sirdsdarbs, pirmkārt, pašiem mūziķiem. Un šobrīd viss liecina par to, ka koncerts izdosies ļoti īpašs!


Uz drīzu tikšanos Dzintaru koncertzālē!

 
Nav gaidāmo pasākumu